clanek-1

15.11.2014, 10:00

FK Příbram

2:0

(2:0)

15. kolo, Starší žáci U15 2014/15

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Sestava hosté: Nosek, Ferreira (45. Bohdan), Pelc, Vácha, Rattay, Drozd (45. Maršál), Novák, Švihálek (50. Rogers), Trávníček (35. Kadlec), Tvrdík (35. Štěpánek), Popovič (35. Jůza).

Hodnocení trenéra:

Pavel Papež: "K předposlednímu utkání žákovské ligy v tomto roce jsme zajížděli do Příbrami, kde jsme změřili své síly s místními chlapci. Utkání začalo ve vysokém tempu, protože kluci z Příbrami byli aktivní od první minuty a jejich aktivita nebyla vždy včas zastavena, a proto mohli ohrozit naši branku. A když se do nějaké slibné příležitosti dostali, tak tým podržel svými zákroky Jáchym. Bohužel v deváté minutě nás kluci z Příbrami potrestali ze standardní situace, kdy jsme měli špatné postavení u jednoho z útočících hráčů, který tak mohl pohodlně vstřelit gól do naší branky. Dukelští kluci si ovšem také vypracovali několik slibných příležitostí, ale nedokázali je přetavit v branku. Když se do gólové situace dostaneme, musíme jí řešit přímým tahem na branku a nečekat na soupeře a poté s ním podstoupit souboj 1 : 1. A jak to tak bývá, fotbalové pravidlo nedáš, dostaneš, se opět potvrdilo. Obdrželi jsme druhý gól, kterému nejdříve předcházelo pozdní navázání soupeře a potom špatné obranné postavení, kdy náš bránící hráč stál čelem k brance a srazil si tak centrovaný míč do vlastní sítě. Ke konci poločasu podstoupil Kuba Vácha běžecký souboj s domácím útočníkem, po kterém bohužel viděl červenou kartu. Do druhé půle jsme tedy nastupovali v 10 hráčích. To ovšem na hřišti nebylo znát, protože celý druhý poločas jsme byli lepším týmem a kluky z Příbrami jsme začali kombinačně přehrávat. Naši kluci se ještě více semkli a táhli za jeden provaz. Vytvořili si několik výborných příležitostí, které volali po gólu, ale kluci by potřebovali větší klid v zakončení, který tam nebyl. I přesto za druhý poločas zaslouží velké uznání, kdy bojovali o výsledek až do úplného konce."
Honza Maršál: "K zápasu jsme přistoupili zodpovědně a po celou dobu jsme pomýšleli na vítězství. Bohužel jsme góly soupeři darovali a své šance jsme nedokázali zužitkovat."
Marek Kadlec: "Druhá půlka byla přece jenom pro Duklu lepší, nastoupili nové síly a i přes červenou kartu jsme měli převahu na své straně. Avšak v zakončení jsme se neprosadili, i když příležitosti jsme k tomu měli."