clanek-1

Dukla remizovala se skotským mistrem!

11.07.2014, 18:15
Freistadt - Rakousko

FK Dukla Praha

0:0

(0:0)

Přípravná utkání 2014/15

Celtic FC

Sestava domácí: Rada - Karavaev, Štetina (61. Jeřábek), Vorel, Hanousek Matěj - Čajič, Gedeon (61.Hlinka), Hanousek Marek - Berger (75. Manzia), Krmenčik (73. Beauguel), Juroška (89. Pospíšil)

Sestava hosté: Forster - Matthews, van Dijk, O’Connell, Izaguirre - Boerrigter (McGregor 70), Mulgrew, Kayal (Biton 70), Johansen - Commons, Stokes (Watt 78)

  • Rozhodčí: Biebl – Kraml, Oberlaber.
Dukla nastoupila nedaleko českých hranic k utkání proti slavnému skotskému celku Celtic Glasgow, se kterým jsme nakonec remizovali 0:0. Zejména v prvním poločase jsme měli několik dobrých příležitostí. I tak se ale jedná o skvělý výssledek v novodobé éře našeho klubu.

Hodnocení trenéra:

Luboš Kozel: "Jsem hlavně rád, že jsme mohli zápas odehrát, protože takováhle možnost se nám, jako mužstvu, doposud nepovedla. Za druhé jsem rád za to, jak jsme utkání odehráli, protože pro plno hráčů to byla první takováhle zkušenost a dá se říct, že v ní obstáli. Myslím si, že první poločas byl dobrý, hráli jsme tak jak jsme chtěli, vytvořili jsme si tři-čtyři stoprocentní gólové šance. Jen řešení našich finálních situací nebylo dobré a díky tomu byl v poločase bezbrankový stav. V první půlce druhého poločasu byl soupeř lepší než my. Podržel nás Filip Rada, potom jsme hru vyrovnali a mohli jsme ještě dvě-tři branky vstřelit. Myslím si, že remíza je ve výsledku zasloužená, jsem velice spokojený s výkonem, hlavně v defenzivě, kde jsme hráli velice dobře. Díky tomu jsme získávali míče a chodili velice dobře do protiútoků. Slabinou je samozřejmě ta nula vstřelených branek, musíme na tom pracovat, abychom z příležitostí, které si vytvoříme, dokázali soupeře potrestat."

Ronny Deila (Celtic FC): "Byl to dobrý zápas, proti výbornému soupeři. Dukla proti nám prokázala, že se jedná o kvalitní celek. Myslím si, že 0:0 je po pro nás OK. Za čtyři dny hrajeme druhé předkolo Ligy mistrů proti KR Reykjavík a český tým nás velice dobře prověřil. Podle mého se jednalo, v rámci herního soustředění, o nadprůměrné utkání. Nebyl to první český soupeř, se kterým mám zkušenost a jde vidět, že česká liga má velice dobrou úroveň."