clanek-1

V nerozhodném derby padaly branky pouze v prvním poločase

07.11.2014, 20:15
Juliska

FK Dukla Praha

2:2

(2:2)

14. kolo, Synot liga 2014/15

SK Slavia Praha

Sestava domácí: Rada – Mat. Hanousek, Štetina, Jeřábek, Karavajev – Považanec (87. Čajić), Gedeon, Mar. Hanousek – Mareš (81. Berger), Beauguel, Albiach.

Sestava hosté: Rakovan – Juhar, Bílek, Latka, Dobrotka – Baéz, Hrubý – Boudjemaa (46. Nitrianský), Zmrhal, Černý – Škoda.

  • Branky: 25. Hanousek Marek, 35. Považanec - 16. Dobrotka, 29. Škoda. ŽK: 88. Hanousek Matěj - 89. Baéz. Rozhodčí: Kocourek – Blažej, Hájek.
  • Diváci: 6080
Diváci, kteří zavítali na Julisku, své návštěvy jistě nelitovali. Během prvních 35 minut zápasu padlo tolik branek jako v předchozích šesti vzájemných duelech, ve druhém poločase už branka nepadla a Dukla tak remizovala se Slavií 2:2.

Hodnocení trenéra:

Luboš Kozel: "K tomu, abychom dnešní utkání vyhráli, stačilo nedělat takové naivní chyby, jako jsme dělali. Myslím si, že jsme měli velmi dobrý vstup do utkání, před prvním gólem, jsme měli dvě až tři nebezpečné situace. Hráli jsme velmi dobře kombinačně, dynamicky a zaslouženě jsme dvakrát vyrovnali. Druhý poločas změnila Slavia taktiku a hrála víc z bloku. Hrálo se spíš na jednu branku, Slavia hrozila spíše ze standardek a jednoho brejku. Naše převaha byla zřetelnější, nicméně do gólových šancí jsme se už moc nedostávali. Dnes si cením toho, že i když jsme dvakrát inkasovali, dokázali jsme se záhy zvednout a vrátit do utkání. S výkonem mužstva můžu být spokojený, kazí ho jen výsledek, který byl podmíněn dvěma lacinými chybami."

Miroslav Beránek: "Ač jsme se dnes lehce dostali do vedení, stejně jsme o něj přišli. Při prvním obdrženém gólu jsme podklouzli, při druhém jsme příliš ustupovali. Nejsou to snadné situace, ale s tím se musíme srovnat. Defenziva na pravé straně nám nefungovala, soupeř po této straně táhl většinu akcí a my se dostávali do ošemetných situací. Vystřídali jsme Boudjemu za Nitranského, abychom upevnili obranu. Nitrianský pak Hanouska, který nám dělal problémy, přikryl. Dukla je kombinačně silnější mužstvo. Nám chybělo, že jsme nepodrželi balon a lehce ho naopak ztráceli. Z toho tlaku se nám pak podařilo vymanit, nastřelili jsme třeba břevno. Myslím, že remíza je zasloužená."