clanek-1

Dukla si připsala zasloužené tři body

01.11.2014, 15:00
Juliska

FK Dukla Praha

3:1

(1:0)

13. kolo, Synot liga 2014/15

SK Dynamo Č. Budějovice

Sestava domácí: Rada - Karavajev, Štetina, Jeřábek, Polom - Hanousek Marek, Gedeon, Považanec (87. Hlinka) - Néstor (89. Kluk), Beauguel, Mareš (75. Krmenčík).

Sestava hosté: Křížek – Novák, Lengyel, Podstavek, Hanzlík – Herzán, Kladrubský (73. Linhart) – Klesa (59. Vošahlík), Brunclík (55. Benát), Hora – Škoda.

  • Branky: 1. Beauguel, 52. Néstor, 81. Krmenčík - 66. Lengyel. ŽK: 67. Kladrubský, 88. Novák. Rozhodčí: Houdek, Moláček, Kříž.
  • Diváci: 823
Dukla vstoupila do utkání s Českými Budějovicemi naprosto famózně, gól Beauguela z 51. vteřiny byl zároveň nejrychlejší brankou letošní sezony. Další branku Dukly přidal Néstor. Jihočeši dokázali snížit na 2:1, ale vítězství domácích zpečetil v 81. minutě Krmenčík.

Hodnocení trenéra:

Luboš Urban: "Dukla dobře vstoupila do utkání, naopak my jsme v úvodu působili špatným dojmem. Jeli jsme sem s nějakým plánem a už v první minutě jsme museli hrát něco jiného. O poločase jsme věřili, že se můžeme dostat do zápasu. Když to bylo vyčkávání kdo s koho, tak se najednou Néstor nádherně uvolnil a trefil šibenici. Dali jsme kontaktní gól, vyšlo nám střídání a začali jsme hrát náš kombinační fotbal. Najednou jsme měli střed hřiště, ale pustili jsme se do závodu vápno - vápno, což samozřejmě Dukle vyhovuje. Pak banálně nakopnutý balon odhlavičkuje Pavel Novák přímo na střed obrany, kde jenom domácí hráč, propálí to a zabije zápas. Fotbal je o chybách. Ty jsme dnes u prvního a třetího gólu udělali šílené a z toho důvodu Dukla zaslouženě vyhrála."

Luboš Kozel: "Naším cílem bylo utkání bezpodmínečně zvládnout a vyhrát. To se nám podařilo. Z prvního rohu jsme vstřelili první gól a tím se taktika soupeře narušila, ale i tak si myslím, že hráli zejména první půli hodně zezadu a my jsme spíš drželi míč a do šancí se příliš nedostávali. Až v závěru poločasu přišla tyč. Podařil se nám vstup i do druhého poločasu, kdy jsme měli dvě-tři gólové šance a pak se Néstor krásně trefil. Potom přišla fáze, kdy jsme si mysleli, že je hotovo. Soupeř začal být aktivní, prostřídal dva hráče a my začali spoléhat na brejky, které jsme neřešili úplně nejlépe. Budějovice si pak pomohly gólem ze standardky, snížily na 2:1 a tím se utkání zdramatizovalo. Závěr už byl zase v našich rukách, kdy jsme přidali třetí branku. Jsem rád, že jsme utkání zvládli, vstřelili tři branky a těší mě i výkon Néstora, který dnes hrál poprvé po zranění v základní sestavě."