clanek-1

Po třech porážkách jsme tentokrát bodovali na plno. V domácím utkání jsme porazili Liberec gólem v závěru

20.04.2024, 10:15
Libčice n/V

FK Dukla Praha

3:2

(2 : 2)

23. kolo, U19 - starší dorost A 2023/2024

FC Slovan Liberec

Sestava domácí: Vácha – Bárta, Pančev, Müller – Uher (74. Kolský), Podroužek (30. Kožený), Šelicha (74. Babka), Svojsík (83. Skalník), Prior – Káža (74. Sladovník), Mikeš

Sestava hosté:

  • Branky: 23. Prior, 42. Mikeš, 84. Kožený – 17. Strnad (PK), 28. Papoušek
Utkání, ve kterém jsme dvakrát prohrávali, jsme dokázali v závěru i za přispění střídajících hráčů otočit. Připsali jsme si tak důležité tři body.

První poločas byl z obou stran velmi otevřený. Do vedení nás mohl poslat Káža, jeho střelu však vyrazil brankář Zachariáš. Do vedení tak šli po brejkové situaci hosté. Strnadovu střelu vyrazil Vácha do ležícího Pančeva o jehož ruku se otřel míč a pískala se penalta. Tu Strnad proměnil. Další šanci na vyrovnání měl opět Káža, toho však opět vychytal brankář Liberce. Vyrovnání tak přišlo po přetaženém centru Uhera a střele Priora z úhlu. Do vedení jsme se mohli dostat po standardní situaci, Kážova střela však byla slabá a opět se potvrdilo pravidlo nedáš-dostaneš. Z protiakce totiž po zpětné přihrávce Strnada zakončil Papoušek. I nadále se hrál otevřený fotbal. Priorova střela skončila vedle a vyrovnání tak přišlo v závěru poločasu. Oblouček Koženého si v pokutovém území dobře zpracoval Mikeš, obtočil se kolem obránce a z otočky umístil míč k tyči liberecké branky. 2:2. Druhý poločas se částečně změnil obraz hry. Hosté měli územní převahu, ze které vytěžili několik střel z dálky, my chodili naopak do rychlých přechodů. Zápas se začal lámat v závěru. Dvě dobré příležitosti měl po svém příchodu na hřiště Babka. Nejprve mu obránce v dobré šanci zblokoval střelu na roh. Z něj pak na zadní tyči vychytal Bártu brankář Zachariáš, který o chvíli později udržel i Babkovu střelu z osmnácti metrů. Rozhodující akce zápasu tak přišli v 84. minutě. Střídající Skalník svým prvním kontaktem po svém příchodu na hřiště prodloužil hlavou dlouhý aut Kolského ke Koženému, který umístěnou střelou vstřelil vítězný gól. Na výsledku utkání naštěstí nic nezměnila ani závěrečná šance hostů, když po pěkné akci mířil do šibenice Papoušek. Vácha však vytáhl klíčový zákrok, díky kterému jsme jednobrankové vedení udrželi až do závěrečného hvizdu.

Trenér Tomáš Kulvajt po utkání řekl:

"Dnešní zápas byl pro nás velmi důležitý. Vzhledem k předchozím třem porážkám jsme ho chtěli zvládnout vítězně. Bohužel se pro nás nevyvíjel vůbec dobře. Přes dobré příležitosti jsme dvakrát prohrávali, důležité ale bylo, že se nám podařilo do poločasu vyrovnat. Úplně se nám nedařilo pokrývat nebezpečné protiútoky hostů a tak jsme do druhého poločasu trochu upravili organizaci hry. Díky ní jsme byli trochu hlouběji, než první poločas, o to hůře se do nás však liberečtí dostávali. Rozhodnutí přinesli střídající hráči, kteří výrazně oživili hru. Babka měl dvě dobré možnosti, po akcích Sladovníka a Kolského, Skalník pak před rozhodujícím gólem vyhrál hlavičkový souboj. Byl to od nás skvělý týmový výkon a jsme rádi, že jsme zápas zvládli vítězně."