clanek-1

Zasloužená prohra po demolici od mladíků ze Slavie B

21.04.2024, 10:15
Zbuzany

FK Dukla Praha B

0:6

(0 : 4)

23. kolo, B-tým 2023/2024 - ČFL Skupina A

SK Slavia Praha B

Sestava domácí: Gothard –Kocman, Krenciv (K), Krejčí, Ulman – Bačinský (46. Nikl) , Atsuta, Uhlíř – Hrubeš, Lehký (78. Jelínek), Magdi (46. Hübl)

Sestava hosté: Slavata – Trédl, Hunal (K) (72. Pech Dominik), Konečný, Zachoval – Tomič (62. Sy Babacar), Behenský (62. Pech David), Žitný – Ogungbayi – Rama (72. Jelínek Tomáš), Toula (72. Škoda Milan)

  • Branky: Ogungbayi (25. pok. kop), Trédl 2 (29. a 44. min.), Rama (31. min.), Tomič (61. min.), Sy Babacar (64. min.) ŽK: Trédl (60. min.) Rozhodčí: Mach - Raplík, Braun
Ve třiadvacátém kole ČFL, sk. A přivítala rezerva B-týmu Dukly ve Zbuzanech B-tým SK Slavia Praha. V podzimní části si Dukla přivezla z Xaverova zaslouženě vysokou prohru 1:5, když jediným střelcem Dukly byl A. Magdi. Trenér B-týmu Dukly, A. Majer, využil v tomto zápase z lavičky A-týmu Dukly k udržení zápasové praxe v útoku J. Hrubeše a F. Lehkého. Zápasu přihlížel trenér reprezentace U21 J. Suchopárek. Taktéž byli přítomni trenéři našeho příštího soupeře z Hostouně. Na lavičce hostí v trenérském týmu byl nedávný kondiční trenér mládeže Dukly J. Svoboda.

Hosté v rozestavení 4-3-1-2 začali celoplošným napadáním rozehrávky Dukly s okamžitými výměnami míče a pohybem hráčů ve všech řadách, vzájemným prolínáním řad, a když se k tomu přidala zdravá agresivita v soubojích, vyšel z toho trvalý tlak hostí, který vyústil v třígólové vedení po první půlhodině hry. Když těsně před přestávkou hosté přidali čtvrtý gól, zhasly i poslední naděje Dukly na případný zvrat v utkání. Hosté, i přes to, že byli v průměru o rok mladší, než B-tým Dukly, vypadali na hřišti jako zkušenější tým, který převyšoval mladíky Dukly ve všech řadách.

Do druhé půle trenér A. Majer vystřídal dva hráče, ale na průběhu hry se tohoto moc nezměnilo. Slavia dál třímala taktovku utkání pevně v rukou, a když v 65. minutě ukazatel skóre ukazoval již šest gólů v síti Dukly, byla lavička Dukly ráda, že hosté již nastřílený půltucet branek ještě nenavýšili.

Od úvodních minut začali hosté aktivněji, během první čtvrthodiny zahrávali tři rohové kopy, které zahrával většinou levonohý Zachoval, případně podhrotový útočníkOgungbayi. Dukla odpovídala náznaky protiútoků, v 19. min. pak si vypracovala gólovou šanci po trestném kopu Kocmana z 35 metrů, za faul hostí na J. Hrubeše. Po rozehraném trestném kopu A. Kocmana na J. Hrubeše střílel ze 7 metrů nekrytý J. Hrubeš z pravé strany z úhlu 1 metr vedle.

Ve 24. minutě se uvolnil kličkou v pokutovém území hostující levý útočník Toula, kterého obrana při obranném zákroku podtrhla a z následného pokutového kopu ve 25. min. dostal hosty do vedení podhrotový útočník Ogungbayi, 0:1.

Hned z rozehrávky ve 26 min. měla Dukla největší příležitost v zápase, kdy se F. Lehký dostal sám z levé strany před brankáře Slavie Slavatu, ale ten střelu F. Lehkého ze 6 metrů vykryla střelu vyrazil na rohový kop.

Hosté, povzbuzeni vedoucím gólem, se hnali jako hladoví chrti za navýšením vedení, což se jim ve 29. min. po důrazném průniku pravého obránce Trédla do pokutového území Dukly podařilo, 0:2.

Ve 31. min. to již bylo 0:3, to po rohovém kopu z levé strany zahrávaném levým obráncem Zachovalem na vzdálenější tyč, kde nejvýše vyskočil vysoký, fyzicky zdatný útočník Rama a hlavičkou z 1,5 metru vsítil třetí branku hostí.

Ve 37. min. zahrozila Dukla, když Ch. Bačinský se uvolnil v pokutovém území Slavie, ale jeho střelu z levé spojky ze 13 metrů stačil ještě levý obránce Zachoval vykopnout na roh.

Ve 44. min. po nedůrazu v obraně Dukly se podruhé prosadil s chutí hrající hostující pravý obránce Trédl a z pravé strany z úhlu prostřelil prudkou přízemní střelou bránící hráče Dukly i brankáře Gotharda, 0:4.

Do druhého poločasu vystřídal trenér Dukly, A. Majer v záloze Ch. Bačinského a v útoku A. Magdiho Š. Niklem aH. Hüblem. Hosté ke střídání zatím nepřistoupili.

V prvních pěti minutách druhého poločasu Dukla začala aktivněji, ale bez ohrožení branky hostí. Výsledkem zvýšené aktivity Dukly byl pouze jeden rohový kop.

Po té opět převzali iniciativu hosté, V 53. minutě po rohovém kopu Slavie z nepřesně odkopnutého míče obranou Dukly zakončoval z 10 metrů hostující tvůrce hry Ogungbayi do břevna!

V 60. minutě hostující pravý obránce Trédl obdržel ŽK za faul na F. Lehkého 30 metrů od branky Dukly.

V 61. min. pravý záložník Tomič prostřelil L. Gotharda v brance Dukly a zvýšil na 0:5.

Hosté po té v 62. min. vystřídali dva hráče a v 72. min. další trojici hráčů, mezi nimi šel v 72. min. na hřiště i 38 letý Milan Škoda. Dukla vystřídala zároveň F. Lehkého O. Jelínkem

Ještě předtím v 64. min. ale hosté po rohovém kopuz levé strany zahrávaném Ogungbayiem na bližší tyč, se gólové prosadili po šesté , čerstvým Sy Babacarem, 0:6.

Když potom v nastaveném čase v 90+2. min. vychytal O. Jelínka ze 7 metrů hostující brankář Slavata, bylo jasné, že v tomto zápasu nebude Dukle souzena vstřelit ani čestný gól.

Hodnocení zápasu trenérem B-týmu Dukly A. Majerem:

„Slavia dnes byla lepší ve všech směrech, jak v kombinaci, tak v presinku, tak v osobních soubojích, tak i v odražených míčích. Samozřejmě, ta porážka je vysoká, nepříjemná, ale na druhou stranu si myslím, že některé branky jsme dostat nemuseli. To, co třeba Slavii v uplynulých dvou zápasech, kdy jsem je viděl hrát, nevycházelo v zakončení, tak dnes jim to vycházelo nadstandardně, i když si myslím, že některé góly to byly i trošku šťastnější, ale my jsme se v těchto situacích nezachovali dobře, ale myslím si, že i když Slavia zaslouženě vyhrála, že ten výsledek je až příliš vysoký. Nám se do teď výsledkově dařilo, ale tohle zase nám ukázalo, že v řadě věcí je potřeba se ještě zlepšit, být v nich důslednější, lepší a líp připravenější.“