clanek-1

Dukla v generálce zdolala Zápy

17.02.2024, 11:00
FK Chmel Blšany

SK Zápy

1:3

(1:2)

Přípravné zápasy 2023/24: A tým

FK Dukla Praha

Sestava domácí: Řehák - Stropek, Súkenník, Petrlák, Woitek - Jelínek, Kocourek, Weis, Khrolenok, Kavalír - Štrombach Náhradnící: Durov, Eliáš, Matějka, Nazarenko, Kolodezhny, Zoubek, Vais.

Sestava hosté: Rada - Ullman, Peterka, Hašek - Douděra, Hora, Kozel, Kozma, Helešic - Matějka, Mešanović Náhradníci: Šťovíček, Holiš, Moulis, Zeronik, Barac, Buchvaldek, Vondrášek.

  • Branky:10. Khrolenok - 25. Kozma, 39. Matějka, 48. Douděra

V generálce před startem jarní části FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se Dukla střetla v Blšanech se Zápami. Nepříznivý vývoj v první polovině zvrátili Kozma s Matějkou, po změně stran se prosadil také Martin Douděra. Dukla zvítězila 3:1.

Do vedení se v desáté minutě dostali hosté. Rychlý protiútok vedl Kocourek, který přesně našel rozběhnutého Khrolenka. Útočník tváří v tvář Radovi obstřelil dukelského brankáře a Zápy se dostaly do vedení.

Dukla mohla dvěma příležitostmi brzy odpovědět. Ve třinácté minutě posunul Douděra po lajně Kozlovi, o jeho centr do vápna se však postaral brankář Řehák. David Kozel byl také u další šance Pražanů o šest minut později.

Tentokrát z levé strany vyslal průnikovou přihrávku Matěj Helešic, ale ani tentokrát nenašel Kozel příjemce své nabídky. Družina Petra Rady se tak vyrovnání dočkala v pětadvacáté minutě.

Po faulu zahrávali Pražané přímý volný kop, k němuž se postavila jedna z nových tváří v dukelském, Jakub Hora. Ten přesným centrem našel na zadní tyči Daniela Kozmu, který míč nasměroval do branky.

Celek z Julisky ještě před koncem první půle otočil vývoj utkání. Po další standardní situaci se k přetaženému centru dostal Muris Mešanović, jehož pobídku nejprve nasměroval Peterka do brankáře, dorážka Lukáše Matějky už skončila v síti.

Po změně stran se Kozma dostal k dalšímu přetaženému centru Hory a posunul pod sebe. Střílený centr Martina Douděry sice nikoho ze spoluhráčů nenašel, odrazil se však od pravé tyčky až do branky. Stejný hráč mohl o dalších deset minut později přidat další branku, skvělým zákrokem se však blýsknul Řehák.

Skóre 3:1 z pohledu Dukly zůstalo až do závěrečného hvizdu, také díky skvělému zákroku Šťovíčka v šestašedesáté minutě. Dukelský brankář zneškodnil příležitost Filipa Zoubka, který se před brankářem objevil po průnikové přihrávce od svých spoluhráčů.