clanek-1

Vybojovaný bod s favorizovanými hosty

01.10.2023, 10:15
FC Přední Kopanina

FK Dukla Praha B

3:3

(2:1)

9. kolo, B-tým 2023/2024 - ČFL Skupina A

Sokol Hostouň

Sestava domácí:

Štefan – Ulman, Krejčí, Krenciv (K), Fojt (90. Kocman) –Hudec, Bačinský (66. Kozma), Špatenka – Hübl (66. Nikl), Lehký (87. Grunnet), Magdi

Sestava hosté:

Pančev –Štětka, Bízek, Charvát - Neruda (66. Zahranychnyy), Křenek, De Siqueira (84. Kostka), Hucek, Mládek (80. Klimenda) - Fotr A. (84. Pavi), Etemike

  • Branky: 10. min. F. Špatenka, 49. min. Ch. Bačinský, 54. min. A. Magdi - 5. min. A. Fotr, 42. min. T. Mládek, 56. min. V. Bízek ŽK: 0 - Hucek (82. min.) Rozhodčí: Lovětínský - Havlík, Janíček
V devátém kole ČFL, sk. A přivítala rezerva B-týmu Dukly na domácím hřišti v Přední Kopanině hosty „přes pole“, z blízkého Sokola Hostouň. Sokol Hostouň v minulém ročníku ČFL obsadil desáté místo se ziskem 38 bodů, stejně jako jedenáctá rezerva Dukly Praha. V podzimní části před rokem ve 12. kole rezerva Dukly prohrála na domácím hřišti s Hostouní 0:2 a v jarní části jsme hostouňským porážku oplatili po vítězství 5:1 v Hostouni, když střelci branek Dukly byli J. Hodek 2x, M. Douděra, J. Hudec a O. Jelínek. Sokol Hostouň v letní přestávce posílil celkem o 12 hráčů, většinou jde o hráče perspektivní ve věku do 23 let. Mimo jiné, z Dukly na hostování přišel T. Mládek a na přestup (po předchozím hostování ve Zbuzanech) T. Křenek, ze Zbuzan útočník Etemike, z Olympie Radotín brankář Saladiak, z FC Slovácko útočník Kostka. Na trenérských postech je ambiciozní trenérský tým v čele s hlavním trenérem D. Rodingerem a Dukle známým synem duklácké legendy J. Jeslínkem ml. V uplynulém, osmém, kole S. Hostouň doma zvítězil nad Slavií Karlovy Vary 2:0 a tak po osmi kolech vedl tabulku ČFL, sk. A bez ztráty bodu, s tříbodovým náskokem před rezervou Slavie Praha a skore15:5. B-tým Dukly, který v osmém kole prohrál na hřišti B-týmu Slávie 1:5, byl po odehraných 8 kolech se ziskem 11 bodů byl na 8. místě aktuální tabulky ČFL. Rezervní tým Dukly využil v tomto zápase hráče z lavičky A-týmu k udržení jejich zápasové praxe a k rozehrání po zranění. V brance tak vypomohl J. Štefan, v záloze F. Špatenka a po dlouhodobé absenci zaviněné zraněním D. Kozma a v útoku F. Lehký. V kvalitním zápase důraznější a zkušenější hosté v prvním poločase se zpočátku dostali do vedení již v 5. minutě brankou svého kapitána, útočníka Fotra. Dukla pak vyrovnala v 10. minutě brankou F. Špatenky, ale hosté postupně zvyšovali svůj tlak, který nakonec korunovali vedoucí brankou levého záložníka, T. Mládka ve 42. minutě. Do druhé poločasu nastoupila obě mužstva beze změn, hosté zahrávali v prvních dvou minutách dva rohové kopy, ale byli to domácí mladící z Dukly, kteří do 55. minuty po rohových kopech otočili skóre ve svůj prospěch, nejdříve ve 49. minutě byl úspěšným střelcem Ch. Bačinský a pak v 54. min. A. Magdi. Nicméně hosté hrající „v laufu“ po dlouhém autovém vhazování střelou stopera Bízka z blízka vyrovnali. S postupujícím časem, po prostřídání na obou stranách, Dukla byla nebezpečnějším mužstvem, ale po oboustranně vedeném zápase v tempu nakonec se obě mužstva rozešla smírně 3:3. Rezerva Dukly tak vybojovala cenný bod s lídrem a jedním z favoritů soutěže. Dukla je tak v průběžné tabulce ČFL, sk. A po odehraných 9 kolech se ziskem 12 bodů na 9. místě.

Hosté z Hostouně nastoupili v rozestavení 3-5-2, když útočnou dvojici podporoval vždy jeden nebo dva hráči většinou z krajů středové řady. Do zápasu vstoupili lépe v pohodě hrající hosté, kteří důraznou nátlakovou hrou získali převahu v poli.

Již ve druhé minutě střílel vysoký důrazný útočník Etemike z 23 metrů vedle branky Dukly.

V 5. minutě hosté po rozehraném trestném kopu ze 40 metrů zleva hostujícím Huckem do prostoru levého křídla na T. Mládka, který si míč navedl zleva do velkého vápna, jehož střelu obrana Dukly odrazila, ale jen k útočníkovi Fotrovi, který se v levé spojce nejrychleji zorientoval a střelou bez přípravy z 13 metrů našel skulinku u tyče Štefanovy branky, jemuž při střele v ofsajdové pozici bránil další hráč Hostouně. Tento okamžik unikl pozornosti jak hlavnímu, p. Lovětínskému, tak pomeznímu rozhodčímu, p. Janíčkovi, a tak šli hosté do vedení 0:1.

Duklu tento okamžik správně nabudil a již v 10. minutě srovnala skóre, to, když po spolupráci R. Fojta, J. Hudce, Ch. Bačinského a po průniku po levé straně do pokutového území A. Magdim jeho přihrávka našla dobře nabíhajícího F. Špatenku na malém vápně, který zblízka střelou pod břevno vyrovnal na 1:1.

Začínalo se tak opět za vyrovnaného stavu.

Ve 20. min. pálil ostrou ranou A. Magdi z levé spojky z 20 metrů jen ¼ m nad branku hostujícího Pančeva.

Ve 23. minutě na druhé straně vytáhl excelentní zákrok J. Štefan v brance Dukly, když chytil jistou branku. Po centru z levé strany od záložníka Hucka na malé vápno, kde v nelehké pozici hlavičkoval kapitán hostí Fotr, jeho oblouček ze 4 metrů stačil ještě jako kočka ve vzduchu pozorný brankář Dukly vyškrábnout mimo branku.

Po 25. minutě začal sílit tlak hostí, kdy zahrávali několik rohových kopů. Ve 30. min. střílel na branku Dukly ze 16 metrů záložník de Siguera, jehož střelu J. Štefan kryl. Hned v následující minutě opět potvrdil své kvality J. Štefan, když prudkou střelu urostlého útočníka Etemikeho z pravé spojky z 15 metrů stačil vyboxovat. Ve 35. minutě po rohovém kopu z levé strany zahrávaném Huckem zakončoval ostrou přízemní střelou T. Mládek z levé spojky z 24 metrů, naštěstí pro Duklu skončila střela půl metru vedle.

Ve 41. min. po chybě v rozehrávce Dukly zakončoval v gólové šanci z levé strany ze 7 metrů útočník Etemike podél branky Dukly vedle jeden metr, ale ve 42. minutě po protiútoku Hostouně a pěkné křížné přihrávce „do uličky“ z pravé zálohy do levé spojky, kam si zaběhnul T. Mládek a z levé spojky zvolil prudkou přízemní střelu, kterou z 8 metrů prostřelil brankáře Dukly, se hostouňští dostali těsně před přestávkou do vedení, 1:2.

Když pak ještě ve 45. minutě v gólové šanci střílel nebezpečně záložník hostí T. Křenek ze 16 m, ale jehož střela jen „olízla“ břevno duklácké branky, šlo se do kabin za zaslouženého vedení hostí 1:2.

Do druhého poločasu obě mužstva nastoupila beze změn v sestavách.

Aktivněji vstoupili do druhého dějství hosté, kteří ve 46. a 47. minutě zahrávali rohové kopy, ale obrana Dukly pracovala spolehlivě.

To na druhé straně hned z prvního rohového kopu Dukly ve druhé půli ve 49. min. byla Dukla úspěšná. Po rozehrávce R. Fojt – H. Hübl se dostal k zakončení z pravé spojky Ch. Bačinský a jeho křížná prudká přízemní střela z pravé spojky z 22 m zapadla přesně od levé tyče do sítě bezmocného hostujícího brankáře, 2:2.

Hned o pět minut později Dukla zahrávala další rohový kop, který pozorný Pančev vyboxoval opět na roh. Z levé strany jej zahrával J. Hudec a na prostředku malého vápna připravený A. Magdi nezaváhal a ze 6 metrů dostal Duklu do vedení 3:2.

To však nebyl pro diváky konec gólových „hodů“, hned o dvě minuty později, v 56. minutě po autovém vhazování hostí zleva od rohového praporku do pokutového území Dukly, obrana Dukly nepřesně odvrátila míč a hosté po přihrávce na malé vápno se prosadili střelou z otočky ze 6 metrů pravého stopera Bízka, 3:3.

Když potom hosté v 66. minutě nevyužili svoji brankovou příležitost po tom, co po nákopu stopera hostí za linii obrany Dukly míč odhlavičkoval brankář Dukly k hostujícímu útočníkovi Etemikovi, jehož střela z 30 metrů minula odkrytou branku Dukly a po sérii prostřídání ze strany Dukly i hostí, když D. Kozma nastoupil k rozehrání po dlouhotrvajícím zranění, a pohybliví útočníci Dukly začali přehrávat obranu hostí, začali mít navrch mladíci z Dukly (jejichž věkový průměr 20 let byl o tři roky nižší než u soupeřů).

Hosté se již nedostávali k blízkosti branky Dukly a, když ani domácí dukláci významněji neohrozili hostujícího brankáře, skončil zápas zaslouženou remízou, s níž byly spokojeny obě strany. Hosté tak v probíhajícím ročníku soutěže ČFL, sk. A ztratili první body a jejich náskok v čele tabulky před rezervou Slavie se snížil na rozdíl jediného bodu. Dukla se ziskem 12 bodů je na 9. místě tabulky se stejným počtem bodů jako České Budějovice B a FC Písek a s jednobodovou ztrátou na B-tým Viktorie Plzeň, který je na 6. místě.

Diváci viděli zajímavý, fotbalově kvalitní zápas, hraný v tempu s hodně brankami bez záludných faulů. 

Hodnocení trenéra:

Hodnocení zápasu trenérem B-týmu Dukly A. Majerem:

„Pro nás to bylo velice náročné utkání, samozřejmě Hostouň je ve sportovní formě, vyhrála doposud všechny zápasy. V prvním poločase, si myslím, že to na nás bylo vidět, náš výkon byl takový bojácnější, ve druhém se naše aktivita zvedla, pomohly tomu dva góly ze standardních situací, které jsme dali.

Těžké utkání na těžkém hřišti, a jestli je remíza zasloužená, to ať posoudí fanoušci. Já mám pocit, že nemáme úplně takovou tu sportovní formu, že se tam někdy pereme o míče, že nám lehké míče odskakují a z tohoto pohledu je zase dobré, že kluci tento zápas zvládli remizovat.“