clanek-1

V MOL Cupu porážíme Hostouň 4:1

09.08.2023, 18:00
Stadion Vojtěcha Zeithamla

Sokol Hostouň

1:4

(0:3)

1. kolo, MOL Cup 2023/24

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Pančev – Kosík, Křenek (60. Freisinger), Mládek, Charvát, Januška (70. O. Fotr), Kostka, Etemike, Novák, Hucek, Neruda (60. Klimenda).

Sestava hosté:

Rada – Ludvíček (62. Šebrle), Peterka (70. Lehký), Škoda (62. Špatenka), Červenka, Douděra (75. Barac), Vondrášek, Hašek, Hrubeš, Kozel (62. Hudec), Jeřábek.

  • Branky: 81. Kosík – 20. Červenka, 38. Škoda, 45. Douděra, 53. Kozel, ŽK: 16. Novák, 33. Januška, 78. Kosík, 88. Hucek – 67. Peterka , Rozhodčí: Trska – Kubr, Šafránková, Střely na bránu: 5:8, Střely mimo: 4:8, Rohy: 8:8, Ofsajdy: 0:3, Fauly: 12:17.
Dukla Praha se v rámci MOL Cupu představila na hřišti Hostouně. Pražané se v první polovině prosadili třikrát, postupně se trefili Marek Červenka, Michal Škoda a Martin Douděra. V druhé půli přidal čtvrtou branku David Kozel, za domácí snížil Kosík.

Třetí zápas za posledních sedm dní dal možnost trenéru Radovi prorotovat základní jedenáctku. Oproti poslednímu ligovému zápasu bylo k vidění celkem sedm změn. Poprvé zahrozili Pražané na konci desáté minuty. Michala Škodu ale skvělým zákrokem vychytal brankář Pančev. O několik minut později střílel Jakub Jeřábek z volného kopu, ale i jeho sraženou střelu na poslední chvíli vyrazil domácí brankář.

Další šance hostujícího týmu už brankou skončila. Martin Douděra našel ve dvacáté minutě na hranici vápna neobsazeného Marka Červenku. Útočník Dukly zamířil přesně do levého horního rohu a otevřel skóre zápasu.

V pětatřicáté minutě donutila hostující ofenziva po výborném presu k chybě Filipa Nováka, který ve vlastním brankovém území ztratil míč. Naneštěstí pro Duklu Michal Škoda ideálně nezakončil. Na druhé straně se v ojedinělé šanci naskytl Tomáš Mládek, který svým stříleným centrem nenašel nikoho v zelenobílém.

Ke slovu se tak dostali opět hosté. V osmatřicáté minutě si aktivní Martin Douděra narazil míč s Markem Červenkou a svým stříleným centrem ještě našel Michala Škodu. Letní posila Dukly před volnou brankou nezaváhala.

Do konce prvního poločasu Dukla udeřila ještě potřetí. Jiří Hrubeš vybojoval na vlastní polovině míč, který následně posunul Červenkovi na levou stranu. Centr dukelského útočníka našel ve vápně Martina Douděru, který hlavou uklidil ke vzdálenější tyči.

Sedm minut po změně stran skóroval celek z Julisky počtvrté. Jakub Jeřábek skvěle vystihnul domácí rozehrávku a posunul na pravou stranu Martinu Douděrovi. Hostující křídelník oslovil přesným centrem Davida Kozla, který domácímu brankáři nedal žádnou šanci reagovat.

Na vítězství Dukly už nic nezměnila ani branka domácích v jednaosmdesáté minutě. Dlouhý aut z levé strany našel po několika odrazech hlavu Lukáše Kosíka, který své zakončení umístil mimo dosah Filipa Rady.

Dukla zvítězila v 1. kole MOL Cupu na hřišti Hostouně 4:1 a postupuje tak do druhého kola pohárové soutěže.