clanek-1

Dělba bodů s Táborskem

05.11.2023, 14:00
Na Julisce, Praha-Dejvice

FK Dukla Praha

0:0

(0:0)

15. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2023/24

FC SILON Táborsko

Sestava domácí:

Šťovíček – Vondrášek, Peterka, Holiš, Ludvíček – Moulis (67. Šebrle), J. Jeřábek, Barac (79. M. Červenka), Kozel, Douděra (85. Buchvaldek) – Matějka (67. Špatenka).

Sestava hosté:

Pastornický – P. Plachý, Koné, Skopec, Tusjak – Bláha, Kateřiňák – Varačka, Sojka, Dordić (90+3. Kalousek) – J. Matoušek I (89. Zeman).

  • ŽK: 39. Barac, 82. Vondrášek, 90+3. Rada (trenér) – 44. Koné, 49. Kateřiňák, 55. Tusjak, Rozhodčí: Opočenský – Váňa, Kotalík, Střely na bránu: 3:2, Střely mimo: 7:4, Rohy: 3:3.
  • Diváci: 1094
V patnáctém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na sebe narazily dva sousední celky v tabulce, na Julisku zavítalo Táborsko. Po bezbrankové první polovině se fanoušci na Julisce nedočkali gólu ani po změně stran a tak utkání skončilo remízou 0:0.

Domácí vstoupili do utkání aktivněji a od prvních minut měli více ze hry. Důkazem toho byla i první velká šance, kterou si po necelé čtvrthodině hry přichystal David Kozel.

Dukelský středopolař přebral ve vápně přízemní nahrávku z levé strany a s míčem se následně otočil. Finální střela proletěla těsně vedle levé tyče. Na druhé straně se o pár minut později ofenzivně projevili také hosté. Matoušek ale hlavou zamířil mimo branku.

Deset minut před poločasovou pauzou vystihli Pražané dobře rozehrávku soupeře a vznikla z toho další příležitost. Douděra však v souboji jeden na jednoho nedokázal projít přes posledního obránce.

Trenér Rada reagoval na nerozhodný stav po změně stran dvojitým střídáním a do hry se dostali Šebrle a Špatenka. Právě první jmenovaný přichystal pro své spoluhráče v jednasedmdesáté minutě další šanci.

Svůj vysoký balon na levé straně adresoval Šebrle na Douděru, který následně hledal Kozla. Dukelské třiadvacítce ale chyběly dva kroky, aby pobídku zakončil.

Tlak svěřenců Petra Rady dále sílil. Nejprve brankář Pastornický vyrazil střílený centr Filipa Špatenky, o pár chvil později ani Šebrle nezakončil centrovaný míč.

Dukla se nechtěla s bodem spokojit a na dveře táborské obrany bušila i nadále. V sedmaosmdesáté minutě našel Špatenka exkluzivním centrem Štěpána Šebrleho u zadní tyče. Skvělým přesunem ale brankář Pastornický podržel svůj tým.

Domácí tak nezužitkovali zaváhání Vyškova a prozatím zůstávají na druhé pozici. Ujmout se před zimní pauzou čela tabulky bude moct celek z Julisky příští týden. V utkání prvního s druhým Dukla změří síly s Vyškovem.

Hodnocení trenéra:

Jiří Vágner (FK Dukla Praha):

Jan Šťovíček (FK Dukla Praha):