clanek-1

Přestřelka na Julisce. Dukla zvítězila 4:3

06.08.2023, 17:00
Na Julisce, Praha-Dejvice

FK Dukla Praha

4:3

(4:1)

4. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2023/24

FK Varnsdorf

Sestava domácí:

Šťovíček – Ullman, Hašek, Peterka, Ludvíček – Kozel (90+3. Jeřábek), Barac – Moulis (67. Douděra), Matějka (80. Škoda), Šebrle (80. M. Červenka) – Zeronik (67. Špatenka).

Sestava hosté:

Vaňák – Kouřil, Kubista, Švanda – Ambler, Kříž, Michal (87. Penc), Zálešák (46. Osaghae), Gembický (46. Omon) – Stránský (65. Dufek), Firbacher (77. Plachý).

  • Branky: 2. Šebrle, 12. Zeronik, 25. Barac, 40. Šebrle – 31. Firbacher, 61. Firbacher, 90+2. Dufek, ŽK: Šebrle, 65. Moulis, 71. Kozel, 90+4 Šťovíček – 28. Zálešák, 32. Michal, 72. Ambler, Rozhodčí: Zaoral – Hurych, Dobrovolný, Střely na bránu: 8:4, Střely mimo: 7:4, Rohy: 6:4.
  • Diváci: 746
Ve čtvrtém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zavítal na Julisku Varnsdorf. Domácí vykročili za první domácí výhrou na výbornou. Skóre otevřel Štěpán Šebrle, na kterého navázali Barac se Zeronikem. Hosté snížili zásluhou Firbachera, do konce poločasu přidal druhý přesný zásah Šebrle a domácí opět vedli o tři branky. Po snížení Firbachera a Dufka v druhé polovině nakonec Dukla zvítězila 4:3.

Celek z Julisky po dvou venkovních vítězstvích od samého začátku kráčel za tím, aby svoji premiérovou výhru v novém ročníku připsal také doma. Už po necelých šedesáti vteřinách hry se na pravé straně uvolnil Ondřej Ullman. Třiadvacetiletý hráč následně našel ve vápně Štěpána Šebrleho, který při svém druhém startu v základní sestavě v tomto ročníku F:NL vstřelil svou druhou branku.

O deset minut později už svěřenci Petra Rady vedli o dvě branky a opět u toho byl Ondřej Ullman. Ten tentokrát našel mezi trojicí bránících hráčů Varnsdorfu nabíhajícího Jakuba Zeronika, který si tváří tvář brankáři Vaňákovi snadno poradil a zvýšil domácí vedení.

Dukla ani po dvou vstřelených brankách neztrácela chuť útočit. V patnácté minutě Šebrle posunul centr pod sebe, kam z druhé vlny naběhl David Kozel. Proti střele domácího záložníka však předvedl úžasný zákrok brankář hostujícího týmu. Za další dvě minuty se po úspěšném napadání dostal Jakub Zeronik s Pavlem Moulisem do přečíslení. První jmenovaný ale v rozhodujícím okamžiku nepřesně nahrál na svého spoluhráče.

Domácí tyto neproměněné šance nemusely dlouho mrzet. V pětadvacáté minutě se k míči na rohu pokutového území dostal Jakub Barac, který do toho takříkajíc prásknul a trefil volný prostor na přední tyči. O další dvě minuty později pak Moulis zasekl ve vápně míč a vystřelil. Jeho zakončení mířené ke vzdálenější tyči jen těsně minulo brankovou konstrukci.

Hosté navzdory vývoji zápasu nesložili svoje zbraně a z první vážnější šance dokázali snížit. Filip Firbacher si ve vápně našel propadlý míč a přesně trefil horní část dukelské branky. To však z prvního poločasu ještě nebylo vše, ve čtyřicáté minutě se domácí prosadili počtvrté.

Zblokovaná střela Lukáše Matějky se dostala až na Štěpána Šebrleho, který svým zakončením vrátil domácím tříbrankové vedení. Stejný hráč pak těsně před poločasovou pauzou mohl završit svůj hattrick, po nahrávce Moulise vsak mířil jen těsně vedle tyče.

Po změně stran hra domácích oproti první polovině polevila, čehož Varnsdorf v jednašedesáté minutě využil. Filip Firbacher se dostal ve vápnu Dukly k míči, otočil se kolem domácího obránce a přesně zakončil mimo dosah Jana Šťovíčka.

Na třech bodech pro tým z Prahy nic nezměnila ani třetí branka Varnsdorfu z nastavení druhého poločasu. Ladislav Dufek z malého vápna překonal domácího brankáře a snížil na konečných 3:4. Další utkání čeká celek z Julisky tuto středu 9. srpna od 18 hodin, kdy se v rámci MOL Cupu představíme na hřišti třetiligové Hostouně.  

Hodnocení trenéra:

Jiří Vágner (FK Dukla Praha):

Štěpán Šebrle (FK Dukla Praha):