clanek-1

Těsné, ale zasloužené vítězství U18

06.05.2023, 10:15
Slavoj Suchdol

FK Dukla Praha

3:2

(2 : 0)

25. kolo, U18 - starší dorost B 2022/2023

FC Sellier & Bellot Vlašim

Sestava domácí:

Váňa  – Šalanský, Škoch, Vodrážka, Kolský (68´ Pešek) – Laredo (37´ Šimon), Břeh, Sladovník – Grunnet-Jensen (59´ Blecha), Blokeš (59´ Koller), Sandev

Sestava hosté:

Tichý S.  – Dub, Pajk, Kozel, Franěk (87´ Říha) - Pohorský (64´ Smetana), Pešek J., Peška M. (38´ Rytina), Lhotka – Jadamus, Pešek A. (K).

  • Branky: 6´ Sladovník, 44´ Šimon, 67´ Koller - 87´ Dub, 88´ Rytina ŽK: , ČK: , Rozhodčí: .
Z jasně se vyvíjejícího zápasu bylo nakonec drama se šťastným koncem pro náš tým.

Od úvodních vteřin našeho utkání proti Vlašimi bylo nastaveno vysoké tempo hry z obou stran. Hráči obou týmů neztráceli čas výraznější přípravnou kombinací a k vidění byly přímočaré útočné akce. Opticky vyrovnané úvodní minuty razantně převážil na naši stranu v 6. minutě Sladovník. Akci, kterou sám začal výbornou přihrávkou za obranu na Sandeva, zakončil nechytatelnou střelou přímým nártem do šibenice hostující brány. Nádherný gól nám pomohl v navýšení přesnosti a celkové kvality naší hry a již za dvě minuty mohl navýšit vedení Grunnet-Jensen. Jeho obstřel ale bohužel po krásné kličce obránci Vlašimi skončil těsně vedle pravé tyče brány Tichého.

Po celý první poločas jsme měli herní převahu a dostávali jsme se do zakončení po přihrávkách především z křídelních prostor. Blokeš, Laredo ani Sandev své příležitosti nicméně proměnit nedokázali a na druhý gól jsme si tedy museli počkat až do 44. minuty. Grunnet-Jensen vyhrál svůj hlavičkový souboj na polovině hřiště s obráncem hostí a do sprinterského souboje vyslal Blokeše. Ten jej vyhrál, udělal kličku vracejícímu se obránci a vystřelil na Tichého. Ten střelu pouze vyrazil ale dobíhající Šimon neměl problém dopravit míč do sítě. Do kabin jsme odcházeli s vedením 2:0.

V poločase druhém bylo na naší straně více nevynucených chyb a nepřesností v základních činnostech, proto nebylo k vidění tolik vyložených příležitosti jako v poločase prvním. V té největší se v 67. minutě po přihrávce Břeha ocitl Koller. Tváří v tvář Tichému zachoval klid a míč uklidil podél levé nohy brankáře hostí. Po sedmi minutách na hřišti nás poslal do tříbrankového vedení. Vše nasvědčovalo tomu, že nás čeká klidné dohrání zápasu a když v 86. minutě nařídil rozhodčí po zákroku na Sladovníka pokutový kop v náš prospěch, zdál se osud utkání jasný. Kollerova střela ale mířila pouze do tyče a hosté z následného protiútoku vstřelili kontaktní branku. První zakončení Peška Váňa dokázal vyrazit, dorážku Duba již nikoliv. Naprostý návrat do zápasu již za minutu zajistil Rytina, když naplno využil přihrávku za naši obranou řadu a snížil skóre na 3:2.

Chaotický závěr utkání přinesl ještě jednu velkou příležitost, Blecha ale ve své šanci nastřelil pouze břevno brány hostí a stav tudíž setrval v náš prospěch až do závěrečného hvizdu. Vlašim předvedla bojovný, odhodlaný výkon a my ji děkujeme za kvalitní utkání. V příštím kole nás čeká Braník.