clanek-1

V posledním zápase sezóny porážíme Líšeň a končíme čtvrtí

28.05.2023, 17:00
Stadion SK Líšeň

SK Líšeň

1:3

(0:0)

30. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2022/23

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Vajner – Pašek (79. Laczkó), Otrísal, Černín, Machalík (84. Bednář) – Lutonský, Matocha, M. Jeřábek (C), Polášek – Sokol (79. Zikl), Vandas.

Sestava hosté:

Šťovíček - Barac, Piroch, Krch, Zapletal - Šebrle (86. Hudec), Peterka (C), Havelka (84. Hodek), Kozel, Douděra (73. Hrubeš) - Matějka (46. Červenka).

  • Branky: 49. Jeřábek – 59. Douděra, 77. Hrubeš, 87. Hudec, ŽK: 45+1. Otrísal – 51. Barac, 57. Zapletal, Rozhodčí: Vokoun - Kotík, Dresler, Střely na bránu: 10:12, Střely mimo: 6:6, Rohy: 4:7.
  • Diváci: 538
Ve posledním kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se Dukla představila na hřišti brněnské Líšně. Po bezbrankovém prvním poločase, ve kterém se do velkých šancí dostával zejména pražský celek, otevřel skóre domácí David Pašek. Dukla ale zásluhou Martina Douděry, Jiřího Hrubeše a Jiřího Hudce zápas otočila a z Brna si veze výhru 3:1.

První velkou šanci si Pražané připravili ve třinácté minutě. Centrovaný míč z levé strany a následné střele z hranice vápna tečoval před brankářem Vajnerem David Kozel. Proti tomuto zakončení však domácí brankář předvedl reflektivní zákrok a v kritické šanci podržel svůj tým.

O pár minut později se Dukla po hlavičce Matějky branky dočkala, kvůli ofsajdovému postavení jednoho z útočících hráčů ale nebyla uznána. Na druhé straně následně zahrozila Líšeň. Vandas se ocitl na hranici vápna, včasný návrat dukelské obrany mu však jeho střelecký úmysl překazil.

V devětačtyřicáté minutě domácí Líšeň zaskočila hostující obranu. Pavel Vandas obdržel vysoký centr, který posunul na Michala Jeřábka. Domácí hráč z blízka překonal Šťovíčka. Radost z vedení však domácím trvala jen deset minut.

V devětapadesáté minutě vyslal z levé strany centr Štěpán Šebrle. Marek Červenka si ve vápně jeho míč zpracoval a posunul směrem dozadu, kde si nabíhal Martin Douděra. Krajní hráč Pražanů napřáhl před vápnem a trefil se nádhernou střelou k pravé tyči.

Otočit vývoj zápasu mohl na konci pětasedmdesáté minuty Jiří Hrubeš. Ten dostal na pravém kraji vápna pobídku od Marka Červenky, brankář Vajner celou situaci vyřešil odrazem na rohový kop. A tak se Dukla dočkala až o dvě minuty později.

V sedmasedmdesáté minutě si Jiří Hrubeš přebral míč na pravé straně hřiště a před vápnem vyslal střílený centr. Hned několik hráčů se marně snažilo změnit jeho trajektorii, ale míč zapadl po odrazu od tyč až do branky Líšně.


O deset minut zpečetili hosté svoji výhru. David Kozel poslal přihrávku do běhu nově střídajícímu Jiřímu Hudcovi, který v souboji jeden na jednoho překonal brankáře Vajnera. Dukla sezónu 2023/2023 zakončila vítězné a končí na čtvrtém místě F:NL.

Hodnocení trenéra:

Petr Rada (FK Dukla Praha): Jeli jsme sem samozřejmě s tím, že chceme vybojovat 4. místo. Oba týmy nastoupily v tom nejlepším, co měly aktuálně k dispozici, takže bylo znát, že nikomu není jedno, jak to dopadne. V prvním poločase gól nepadl, na začátku druhého jsme zase dostali zbytečnou branku. Domácí se dostali do vedení, my jsme ale dál hráli, protože jsme neměli co ztratit. Všechny naše góly padly po dobrých akcích. Bylo vidět, že je to závěr soutěže, ale vítězství si velmi ceníme, tady se nevyhrává často.