clanek-1

Úspěšná domácí tečka. Dukla přehrála Prostějov

24.05.2023, 17:00

FK Dukla Praha

4:1

(3:0)

29. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2022/23

1.SK Prostějov

Sestava domácí:

Šťovíček – Barac, Krch, Peterka (C), M. Zapletal – Moulis (72. Hudec), Havelka (85. Hodek), Kozel, Hrubeš (62. Šebrle) – Červenka (72. Douděra), Matějka (85. Piroch).

Sestava hosté:

Vejmola – Bolf (46. Vlachovský), Gábriš (46. Malec), Bialek, Blahuta (46. Moučka) – Schaffartzik (C), Bartolomeu, Elbel, Koudelka, Rolinek (31. Píchal) – Chvěja (78. Gouamene).

  • Branky: 5. Kozel, 38. Kozel, 45+1. Krch, 84. Šebrle – 75. Bartolomeu (pen.), ŽK: 50. Malec, 66. Píchal, 72. Bialek, 78. Vlachovský, Rozhodčí: Krejsa – Černoevič, Cichra, Střely na bránu: 6:3, Střely mimo: 6:3.
  • Diváci: 591
Dukla Praha ve 29. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přivítala Prostějov. Pražanům vyšla skvěle první polovina zápasu, ze které si do kabin odnesli klíčové třígólové vedení. Na dva zásahy Davida Kozla navázal Daniel Krch. Po změně stran přidal každý tým po jedné brance a zápas tak skončil 4:1.

Do posledního domácího zápasu sezóny vstoupili domácí ve velkém stylu. Již v páté minutě sklepnul Moulis centrovaný míč z levé strany přesně na Davida Kozla. Záložník Pražanů bez přípravy vystřelil do prostoru k levé tyči, kam se brankář Vejmola natahoval marně.

Aktivní začátek zápasu pokračoval nebezpečnými akcemi na obou stranách. Po čtvrthodině hry nejprve hosté zahrozili po rohovém kopu, když trefili břevno Šťovíčkovy branky, z následného protiútoku mohl zase své vedení navýšit celek z Julisky.

Útok po levé straně zakončoval Jiří Hrubeš, proti jeho zakončení k bližší tyči ale zákrok nohou předvedl hostující brankář. A tak se do útočného tažení vydal opět celek z Olomouckého kraje. Jan Koudelka nahrával ve vápně Chvějovi, který však v klíčovém momentě minul pravou tyč dukelské branky.

Hra na obou stranách se následně zklidnila, ale jen do osmatřicáté minuty, kdy domácí udeřili podruhé. Matějka přenechal míč opět Davidu Kozlovi, který si narazil míč s Markem Červenkou a vystřelil. Ačkoliv si brankář Vejmola na střelu sáhnul, vytěsnit míč mimo brankový prostor už nedokázal.

Zcela zaskočenou defenzivu Prostějova překonali v poslední minutě první půle hráči Dukly ještě do třetice. Centr Pavla Moulise od rohového praporku se po hlavičce Daniela Krcha z přední tyči odrazil přesně do protipohybu prostějovského brankáře, který potřetí inkasoval.

Po změně stran si dokázali Hanáci vytvořit několik zajímavých šancí. Ve čtyřiapadesáté minutě nejprve zaměstnal brankáře Šťovíčka střelou k levé tyči prostějovský Moučka, o dvě minuty později se stejný hráč pokoušel překonat brankáře Dukly lobem, míč se však k jeho smůle odrazil pouze od břevna.

Hostující celek se patnáct minut před koncem zápasu přece jen dočkal snížení. David Plíchal po kontaktu s jedním z domácích hráčů spadl ve vápně k zemi a sudí Krejsa nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Robert Bartolomeu, který střelou doprostřed branky nabídnutou příležitost bezpečně proměnil.

Radost ze vstřelené branky netrvala Hanákům příliš dlouho. Ve čtyřiaosmdesáté minutě se domácí dostali do rychlého protiútoku, který vedl David Kozel. Tomu se nadvakrát podařilo z pravé strany nahrát dovnitř vápna, kde stál nikým nehlídaný Štěpán Šebrle, ten ustanovil konečný výsledek na 4:1. 

Hodnocení trenéra:

Petr Rada (FK Dukla Praha):