clanek-1

Čtvrtá jarní výhra venku. Dukla si v Jihlavě pohlídala vedení

23.04.2023, 17:00
Stadion v Jiráskově ulici, Jihlava

FC Vysočina Jihlava

0:1

(0:1)

24. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2022/23

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Jágrik – T. Svoboda, Vedral, Gabriel, Peřina (34. Křišťál) – Tureček, Piško (62. Záhradník), Lacko (C) – Křehlík (77. L. Fila), Tall (46. Araujo-Wilson), Selnar.

Sestava hosté:

Rada - Barac, Krch, Peterka (C), Zapletal - Šebrle (77. Hrubeš), Havelka (77. Hodek), Kozel, Moulis (84.Buchvaldek) - Matějka (84. Piroch), Červenka (56. Kozma).

  • Branky: 10. Červenka, ŽK: 63. Selnar , 66. Tureček – 80. Matějka, 90+4. Rada, Rozhodčí: Hocek – Dobrovolný, Lakomý, Střely na bránu: 0:4, Střely mimo: 0:6, Rohy: 5:3.
  • Diváci: 805
Duklu Praha čekala ve 24. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY cesta na Vysočinu, kde se střetla s Jihlavou. Po dvou napínavých venkovních zápasech s Varnsdorfem a Vlašimí si tentokrát svěřenci Petra Rady pohlídali jednobrankové vedení z prvního poločasu a díky třem bodům se posouvají na pátou příčku v tabulce.

Jihlava i Dukla se před zápasem nacházely ve zcela odlišných situacích. Celek z Vysočiny neprožívá ideální období, po vysoké prohře 2:7 s Varnsdorfem převzal tým Michal Vávra. Naopak Pražský tým se v jarní části mohl pyšnit největším ziskem bodů ze všech týmů FNL.

Neuběhlo ještě ani deset minut hry a Dukla už se radovala ze vstřeleného gólu. Pavel Moulis prostrčil míč na pravé straně vápna k Lukáši Matějkovi. Střelu nejlepšího zakončovatele Dukly sice brankář Jágrik vyrazil, ale pouze do prostoru, kde stál připravený Marek Červenka, který se neomylně trefil do odkryté brány..

Patnáct minut před koncem první půle se červenožlutí rychlým přenesením hry opět dostali k jihlavské brance. Moulis z pravé strany našel Štěpána Šebrleho, který si do vápna naběhl a z druhé vlny se dostal k míči. Mladý záložník Dukly svoji střelu ale příliš nadzvedl a přestřelil.

Pět minut po změně stran se hosté mohli dostat do dvoubrankového vedení. David Kozel se na kraji vápna dostal k přízemnímu centru, který letěl k levé tyči Jihlavy, kde ve skluzu zakončoval zapomenutý Peterka. Zakončení dukelského kapitána sice rozvlnilo síť, ale pouze tu boční.

V devětašedesáté minutě se k exekuci volného kopu z levé strany postavil Štěpán Šebrle, který poslal do jihlavského vápna nebezpečný centr. Proti zakončení Moulise a několika dalším dorážkám dokázal brankář Jágrik uspět také za přispění brankové konstrukce.

O šest minut později měl další šanci na své kopačce Pavel Moulis. Po výborné práci Davida Kozla na středu hřiště dostal ofenzivní hráč Pražanů nabídku na pravé straně vápna. Moulis si míč následně zasekl, jeho mířený pokus ale jen těsně minul levou tyč celku z Vysočiny.

Ke konci zápasu zvýšili domácí fotbalisté svoji aktivitu a snažili se o vyrovnání. Žádná z akcí ale mezi třemi tyčemi naší branky neskončila, a tak i nadále v jarní části zůstáváme na soupeřových hřištích stoprocentní. Další zápas čeká tým z Julisky v sobotu, kdy k nám zavítá Chrudim. 

Hodnocení trenéra:

Petr Rada (FK Dukla Praha):

Bylo vidět, že na soupeři zanechalo jejich minulé utkání určité stopy. Jihlava navíc odvolala trenéra a z toho důvodu jsem upozorňoval hráče na to, že když někam přijde nový trenér, hráči mají motivaci a chuť se předvést. Ale myslím si, že jsme v prvním poločase měli hru pod kontrolou, dostali jsme se do vedení a domácí prakticky neměli žádné velké šance. Na domácích bylo vidět, že mají respekt a strach, napadali až od kruhu a útočící hráč byl vepředu většinou bez jakékoliv podpory spoluhráčů. Před druhou půlí jsem byl v kabině opět trošku obezřetný, protože už jsme v předešlých zápasech vedli 3:0 a soupeři to dvakrát velice zdramatizovali. Tentokrát jsme však i v druhém poločase měli hru pod kontrolou, měli jsme několik velkých šancí, ale nehráli jsme důrazně, což nás provází už dlouho. Namísto toho, abychom vstřelili druhou branku a uklidni naši hru, tak jsme se museli v závěru domácím bránit, jelikož ti už neměli co ztratit. Myslím si, že je to v celkovém kontextu zasloužené vítězství.