clanek-1

Olomouc dvakrát vyrovnala, napotřetí už ne. Dukla opět vyhrála

19.04.2023, 17:00
Na Julisce, Praha-Dejvice

FK Dukla Praha

3:2

(2:1)

23. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2022/23

SK Sigma Olomouc B

Sestava domácí:

Rada - Barac, Krch, Peterka, Zapletal - Havelka, Kozel (90+2. Matoušek), Hrubeš (60. Šebrle), Moulis (90. Piroch) - Červenka (60. Hodek), Matějka (90. Buchvaldek).

Sestava hosté:

Digaňa – Hadaš, Dohnálek, Bednár, Grečmal (82. Cahel) – Israel – Uriča (82. Nwankwo), Slaměna (75. Zlatohlávek), Langer, Šíp (75. Fiala) – Kramář.

  • Branky: 9. Matějka, 41. Krch, 71. Moulis – 33. Slaměna, 59. Kramář, ŽK: 63. Kozel, 74. Peterka, 87. Hodek – 90+1. Israel, Rozhodčí: Vokoun – Pečenka, Cichra, Střely na bránu: 12:2, Střely mimo: 3:3, Rohy: 9:2.
  • Diváci: 412
Ve 23. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY dorazila na Julisku Sigma Olomouc B. Ačkoliv Dukla po zásluze Matějky a Krcha v zápase dvakrát vedla, hostům se v obou případech podařilo vyrovnat. Třetí trefu domácích vystřelil v 71. minutě Pavel Moulis, díky jehož zásahu Pražané nakonec vyhráli 3:2.

První branka celého utkání byla k vidění na konci sedmé minuty, když se Dukla prosadila hlavou po rohovém kopu. Z důvodu ofsajdového postavení však tato branka nebyla uznána. To domácí ale nemuselo dlouho mrzet.

Podruhé se Dukla radovala v deváté minutě a tentokrát už byla branka uznána. Lukáš Matějka si přebral na polovině hřiště míč, který si navedl po středu hřiště do palebné pozice a vystřelil. Na přesnou střelu zpoza vápna k levé tyči olomoucké branky se Digaňa natahoval marně.

Blízko další branky byli Pražané o devět minut později. Marek Červenka, k němuž se dostal centr od kapitána Peterky a následné teči Matějky, však z velké blízkosti nepřekonal dobře postaveného hostujícího brankáře.

Do ojedinělé šance se necelých patnáct minut před koncem první půle dostala i Sigma Olomouc a hned vyrovnala. Patrik Slaměna se ujal exekuce volného přímého kopu z levé strany a i za pomocí teče brankáře Rady a odrazu tyčky se jeho střela zastavila až v síti Dukly.

Před koncem první poloviny zápase se pražskému celku podařilo vrátit vedení na svoji stranu a také tentokrát se tak stalo po standardní situaci. Pavel Moulis centroval od pravého rohového praporku na Matějku, který následně hlavou prodloužil za sebe přesně na Daniela Krcha, který Dukle vrátil vedení a stanovil poločasové skóre 2:1.

Olomouc se po patnácti minutách druhé půle dočkala také podruhé vyrovnání. Israel Ola Dele si na pravém kraji vápna podržel míč, který nacentroval k zadní tyči na připraveného Denise Kramáře. Ofenzivní hráč Hanáků zakončoval hlavičkou do volné branky.

Domácí však ani tentokrát nesložili své zbraně a také potřetí v zápase se dostali do vedení. V jednasedmdesáté minutě se dostal Michal Zapletal na levé straně přes tři bránicí hráče Olomouce a následně nadýchaným obloučkem našel u zadní tyče osamoceného Pavla Moulise, který hlavou zaznamenal další branku žlutočervených.

Jedenáct minut před koncem mohli Pražané definitivně potvrdit své vítězství čtvrtou brankou, Šebrleho nabídku před volnou branku ale na poslední chvíli překazila modrobílá defenziva. Brankou neskončila ani pohotová rána Kozla z 84. minuty.

Další utkání nás čeká v neděli 23. dubna v Jihlavě, kde je výkop utkání naplánovaný na 17 hodin.

Marek Červenka po utkání:

Hodnocení trenéra:

Petr Rada (FK Dukla Praha):