clanek-1

Zápas dvou rozdílných poločasů. Dukla nakonec z Vlašimi bere všechny body

15.04.2023, 16:30

FC Sellier & Bellot Vlašim

3:4

(0:3)

22. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2022/23

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Vágner – Vala, Vilotić (46. Nogha), Halinský, Onije (46. Heppner) – Smejkal (82. Janda), Křišťan, Suchan, Rigo, Solomon – Svoboda (46. Horský).

Sestava hosté:

Rada – Krch, Zapletal, Barac – Peterka, Havelka, Kozel, Moulis (83. Buchvaldek) – Červenka (83. Hudec), Hrubeš (64. Šebrle), Matějka (90+2. Piroch).

  • Branky: 48. Horský, 51. Halinský, 57. Vala - 26. a 40. Moulis, 33. Hrubeš, 74. Šebrle, ŽK: 55. Horský – 9. Zapletal, 89. Havelka, Rozhodčí: Kotala – Dresler, Mikeska, Střely na bránu: 11:9, Střely mimo: 3:2, Rohy: 6:2.
  • Diváci: 565
Dukla si v prvním poločase vypracovala tříbrankové vedení a vypadalo to, že o výsledku utkání je už rozhodnuto. Podobně jako v utkání s Varnsdorfem se ale vedení postupně krátilo, až domácí zcela vyrovnali. O zisku tří bodů rozhodl Štěpán Šebrle.

Do první velké šance se Pražané dostali na pokraji třiadvacáté minuty. Z levé strany přízemní míč, který se od Červenky dostal až k Matějkovi. Nejlepší střelec Dukly, ale pod náporem obránců nestihl vystřelit na bránu.

Po skvělém napadání vlašimské rozehrávky se v šestadvacáté minutě dostal k míči Lukáš Matějka, který vyslal průnikovou nahrávku na rozběhnutého Pavla Moulise. Z pravé strany vápna zakončil dukelský hráč pohotovou střelou a otevřel skóre zápasu.

O osm minut později Dukla zvýšila na rozdíl dvou branek. Červenka prostrčil míč na volného Moulise, který se osamocen rozběhl na branku. Ve vápně se ofenzivní hráč Pražanů rozhodl k přihrávce na pravou stranu, kde stál nehlídaný Jiří Hrubeš a zakončil do zcela odkryté sítě.

Do poločasové pauzy se hosté prosadili potřetí a opět u toho byl Pavel Moulis. Ve čtyřicáté minutě tento hráč zachytil špatnou rozehrávku Vlašimi a přihrál Matějkovi, který dále posunul na Červenku. Marek Červenka opět vrátil do běhu Moulisovi, u kterého celá akce začala a stejný hráč ji také úspěšně zakončil.

Vstup do druhého poločasu jsme ale nezvládli. Ve 48. minutě vstřelil první branku domácích Filip Horský, který se narážečkou na začátku vápna uvolnil a napálil míč pod břevno naší brány. O tři minuty později Vlašim vstřelila i druhý gól. Postaral se o něj Denis Halinský, který napřáhl dobrých 5 metrů před vápnem a propálil vše, co mu stálo v cestě.

Domácí utkání vyrovnali v 57. minutě. Tomáš Smejkal našel přesným obloučkem za obranu Denise Valu, který dokázal využít nabídnutý prostor a střelou z blízka utkání vyrovnal.

V 74. minutě si Dukla vzala vedení zpět. Jakub Barac ve spolupráci s Pavlem Moulisem rozehráli autové vhazování a Barac poté vyslal vysoký centr do vápna. Na zadní tyči zvládl klíčový souboj Štěpán Šebrle, který se dokázal dostat k míči a z blízka ho poslal do odkryté sítě. Dukla tak po nervy drásajícím průběhu z Vlašimi odváží všechny body.

Hodnocení trenéra:

Petr Rada (FK Dukla Praha):

Nemám sílu. Na nervovou soustavu je tohle velké sousto. Hrajeme první poločas tak, že soupeři nedáme ani jednu šanci. Šlo nám to skvěle, vytvořili jsme si tříbrankové vedení. Museli jsme udělat vynucenou změnu, kdy se nám Špatenka při rozcvičce zranil, ale přesto jsme měli dobrý pohyb. Zaskakující Červenka hrál výborně, udržel nám spoustu balónů a rozuměl si s Matějkou. První půli jsme zvládli možná ještě lépe, než ve Varnsdorfu i než proti Vyškovu. V kabině jsme varovali před podobným průběhem jako ve Varnsdorfu. Během 15 minut jsme ztratili všechno, co se nám povedlo v první půli. Mohli jsme klidně prohrávat i 3:5. Zápas byl na infarkt, rozhodně ne pro někoho, kdo má slabé srdce. Nic podobného jsem nezažil. Soupeř naštěstí ztratil elán a my jsme začali běhat, protože nám teklo do bot. Gól na 4:3 pro byl vysvobozením a závěr jsme opět hekticky dohrávali. Bylo to pro nás zázračné a moc důležité vítezství. Ale udělat takový kolaps po našem nejlepším poločase v jarní části a všechny přivést do infarktového stavu... Rozhodně si k tomuto utkání hodně řekneme.