clanek-1

Dukla na jaře poprvé padla

08.04.2023, 14:00
Na Julisce, Praha-Dejvice

FK Dukla Praha

1:2

(1:2)

21. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2022/23

FK Příbram

Sestava domácí:

Rada - Holiš, Piroch (75.Hodek), Krch, Barac - Hrubeš (46. Šebrle), Havelka, Kozma (21. Uhlíř, 46. Červenka), Špatenka (81. Buchvaldek), Moulis - Matějka.

Sestava hosté:

Melichar – Stropek, Švestka, Fišl – Vokřínek, Šimáček, Petrák, Dudl – Anih (81. Antwi), Langhamer (90. Jahić), Zeronik (85. Štěpánek).

  • Branky: 5. Matějka – 36. Uhlíř (vla.), 42. Zeronik, ŽK: 44. Havelka, 63. Červenka, Rozhodčí: Krejsa – Šimáček, Černoevič, Střely na bránu: 2:4, Střely mimo: 15:6, Rohy: 10:4.
  • Diváci: 1174
Dukla Praha v jednadvacátém kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nestačila na Příbram, které podlehla 1:2. Domácí se zásluhou Matějky dostali v páté minutě do vedení, Příbram ale dvěma brankami ještě před koncem prvního poločasu otočila vývoj zápasu a toto vedení udržela až do konce.

Napínavou podívanou slibovala bitva mezi Duklou a Příbramí. Pražanům, podobně jako v minulých zápasech, vyšel start zápasu, když vyvinuli v páté minutě tlak na rozehrávku Příbrami, čímž ji donutili k chybě.

Míče se zmocnil Lukáš Matějka, který vypíchnul míč před brankářem Melicharem, pohodlně zakončil do prázdné branky a poslal domácí do vedení 1:0.

Další nebezpečnou akci předvedli domácí v osmadvacáté minutě. Matějka utekl hostující obraně a na druhé straně vápna hledal Jiřího Hrubeše. Následný sražený centr zkusil akrobatickým způsobem zakončit Moulis, ale minul levou tyčku branky.

Ačkoliv se Středočechům nedařilo dostávat přes domácí obranu, deset minut před pauzou se po chybě domácí obrany dočkali vyrovnání. Přízemní balon, který vyslal jeden z hostujících hráčů si do vlastní sítě srazil jeden couvajících hráčů.

Ve dvaačtyřicáté minutě se navíc hostující celek prosadil podruhé. Obrana Dukly nezachytila průnikovou přihrávku Příbrami a do samostatného úniku se dostal Jakub Zeronik, který lobem na hranici vápna překonal Filipa Radu.

Po změně stran se domácí snažili o vyrovnání, v pětapadesáté minutě se Matějka zbavil dvou hráčů a posunul na levou stranu míč Červenkovi. Nahrávka ofenzivního hráče Dukly však kvůli zákroku příbramského obránce ve vápně nenašla Moulise.

K brance na 2:2 byl dvacet minut před koncem zápasu blízko také aktivně hrající Pavel Moulis. Domácí hráč poslal z pravé strany vápna přihrávku, kterou však nikdo z dobíhajících domácích nedokázal usměrnit.

Deset minut před koncem zápasu zahrozil Moulis ranou z voleje na střed brány, následná rána Krcha, který vystřelil před vápnem těsně minula pravou tyčku Melicharovy branky. A brankou neskončila také poslední velká šance Pražanů. Sražený centr z levé strany zkoušel nůžkami zakončit Matějka, bohužel ani toto zakončení, ani následná dorážka nevyrovnala stav utkání. 

Jakub Barac po utkání

Hodnocení trenéra:

Petr Rada (FK Dukla):