clanek-1

Divoká přestřelka s Prostějovem se šťastným koncem pro Duklu

21.06.2020, 17:00

1.SK Prostějov

2:3

(2:2)

25. kolo, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA 2019/2020

FK Dukla Praha

Sestava domácí:

Bréda – Machynek (59. Schuster), Sus (70. Lutonský), Bialek, Stříž – Pašek, Slaměna (46. Pernackyj), Koudelka, Polák (C), Zapletal (70. Stáňa) – Rolinc (26. Šteigl).

Sestava hosté:

F. Rada – Dancák, Piroch, Chlumecký – D. Souček (90+3. Jakab), Doumbia (85. Hadaščok), Daniel Tetour (C), Kozma, Preisler (90+3. Kovaľ) – Lukáš Holík (85. Krunert), Ayong (76. Fábry).

  • Branky: 5. Rolinc, 14. Zapletal – 8. Preisler, 43. Kozma, 48. Kozma , ŽK: 29. Stříž, 30. Slaměna, 65. Zapletal – 3. Chlumecký , 38. Doumbia, 51. D. Souček, ČK: , Rozhodčí: Adámková – Mikeska, Lakomý, Střely na bránu: 6:8, Střely mimo: 3:6, Rohy: 7:9, Ofsajdy: , Fauly: .
Duklu ve 25. kole čekal další výjezd - tentokrát zamířili hráči do Prostějova. Po nepovedeném úvodu se Dukle v závěru prvního poločasu podařilo srovnat krok (2:2), v úvodu druhého poločasu pak dokonali zásluhou Kozmy obrat. Jednobrankové vedení si udrželi až do závěrečného hvizdu.

Doslova brankové hody si pro fanoušky v Prostějově připravily v rámci 25. kola FORTUNA:NÁRODNÍ Ligy hráči domácího SK a FK Dukla Praha. Výsledková listina se otevřela už v páté minutě, kdy špatnou rozehrávkou nabídli domácímu týmu možnost skórovat. A Jakub Rolinc příležitostí nepohrdl - 1:0. Vedení jim dlouho nevydrželo. Po rohovém kopu se k míči ve vápně dostal Preisler a přesnou střelou k zadní tyči vyrovnal. Už za šest minut ale znovu udeřili domácí. David Pašek přesným centrem našel Michala Zapletala, který hlavičkou překonal Filipa Radu v brance Dukly. Po brankové smršti v úvodní čtvrthodině následně přišla slabší pasáž se žlutým nádechem. K většímu závaru před brankou došlo ve 41. minutě, kdy se po pasu Tetoura odhodlal Preisler k překvapivé střele. Míč sice skončil v síti, ale bohužel pro Duklu pouze z boku branky. Hráči žlutého baletu se ale ještě do konce prvního poločasu přece jenom dočkali vyrovnání. A to když se Daniel Kozma opřel z dobrých 25 metrů do balonu, na který domácí brankář Bréda nedosáhl. Dukla mohla před hvizdem ukončující poločas udeřit ještě jednou, Ayong se však v rychlém brejku nedostal přes dva bránící hráče. 

Dukla ale přece jenom zápas zvrátila na svou stranu. A to hned po třech minutách druhého dějství. Znovu u toho byl Daniel Kozma, který po dalekonosné střele přidal ještě úspěšnou hlavičku. Skóre mohl o pár minut později ještě navýšit Souček, domácí Bréda ale vytáhl fantastický zákrok. Školáckou chybu z přílišné snaživosti následně předvedli Holík s Doumbiou. Po zaváhání domácí obrany se sami hnali na brankáře Brédu. Holík chtěl místo zakončení vyšperkovat akci ještě pohlednou přihrávkou, která ale zamířila na Doumbiu. Ten se ale nacházel v ofsajdu. Reputaci si mohl spravit v 77. minutě, jeho pokus ale zamířil jen do levé tyče. V samotném závěru zápasu pak ještě Souček protáhl Brédu Souček, který jeho pokus vytáhl na rohový kop. A protože ani z něj hostující další branku netrefili, konečný účet zápasu se uzavřel na skóre 2:3 z pohledu domácích.

Dukla tak navázala na vítězství proti Sokolovu a z Prostějova si odváží tři body. Ve středu 24. června na domácím hřišti přivítá poslední MFK Vítkovice (od 17:00).