clanek-1

V pohárové odvetě si Dukla opět poradila s Ústí na Labem

10.11.2015, 16:00
Juliska

FK Dukla Praha

3:0

(2:0)

4. kolo, MOL Cup 2015/16

FK Ústí nad Labem

Sestava domácí: Chudý – Preissler, Jurendič, Jeřábek, Čajič – Hanousek (76. Mejdr), Považanec, Kovaľ – Mareš (71. Krmenčík), Beauguel, Berger (58. Bezdička).

Sestava hosté: Tvrdoň – Hyčka, Rašo, Vaněk, Pícha – Králík, Peterka, Novotný, Miskovič (71. Eliáš), Leibl (76. Bubeníček) – Hošek.

  • Branky: 11. Jurendič, 45+1. Jeřábek, 53. Mareš. ŽK: 73. Jurendič – 49. Pícha, 49. Králik, 70. Rašo. Rozhodčí: Jílek – Fišer, Koval.
V odvetě pohárového osmifinále Dukla opět jednoznačně porazila Ústí. Utkání skončilo stejným výsledkem jako úvodní zápas tohoto dvojsouboje, tedy 3:0. Za domácí se trefili Jurendič, Jeřábek a Mareš.

První šanci utkání si připsala v 5. minutě Dukla, když po rohovém kopu hlavičkoval Beauguel a brankář Tvrdoň byl donucen předvést efektní zákrok. S odpovědí přišli hosté o několik minut později. Hyčka se probil pokutovým územím, ale stejně jako na druhé straně se vyznamenal gólman, tentokrát to byl Chudý. Na úvodní přesný zásah se na Julisce nemuselo čekat dlouho. V jedenácté minutě si na centr z rohového kopu naskočil JOSIP JURENDIČ a hlavou poslal domácí do vedení. Plíchův centrovaný balon z pravé strany skončil k překvapení všech na břevně branky domácích. Dvoubrankového vedení se mohli domácí dočkat v polovině prvního dějství. Beauguelova přihrávka našla ve vápně Kovaľa, ten svou přízemní střelou brankáře překonal, ale míč z brankové čáry vykopl jeden z obránců hostujícího týmu. Zápas pokračoval ve slušném tempu s výrazně větším počtem šancí na straně Dukly. Dvě minuty před koncem poločasu vytasil gólman Chudý pěkný zákrok proti křižné střele Novotného. V nastaveném čase hostující brankář podběhl centrovaný balon, který se tak dostal až k MICHALU JEŘÁBKOVI a ten už měl jednoduchou práci navýšit do prázdné brány náskok Dukly na dva góly.

Třetí zásah viděli diváci v 53. minutě. Čajič zatáhl míč do pokutového území a předložil ho JAKUBU MAREŠOVI, který se nemýlil. Domácí byli nadále aktivní. Beauguel postupoval ze strany sám na gólmana, ale ten jeho střelu na přední tyč vyrazil. Do stejného místa pálil o pár okamžiků později i Hanousek, ale se stejným výsledkem jako jeho předchůdce. Druhý poločas nenabídl tolik zajímavých příležitostí, kolik jich bylo k vidění v první půli. V 88. minutě se střídající Krmenčík hnal z úhlu na branku, ale Tvrdoň jeho střelu pohotovým zákrokem vyrazil. To byla také poslední šance tohoto utkání, které skončilo stejným výsledkem jako první střetnutí na půdě soupeře, tedy 3:0.

Hodnocení trenéra:

Luboš Kozel: „Chtěli jsme potvrdit vítězství z minula a vyhnout se nějaké dramatické zápletce, což se povedlo. První poločas měl tempo a úplně jednoznačné to nebylo, ale vstřelené branky rozhodly a druhý poločas už byl v klidu. Momentálně jsme ve stavu, kdy moc hráčů nemáme, a já jsem rád, že jsme celé utkání přežili ve zdraví. Viděli jste lavičku, kde sedělo jen pět lidí. Zároveň jsem rád, že jsme díky vývoji utkání mohli dát prostor i hráčům z juniorky.“