clanek-1
  • Rozhovory

  • 17.04.2018

Néstor Albiach: Pro Duklu udělám to nejlepší, co umím

Španělský ofenzivní hráč Néstor Albiach v jarní části sezony hostuje na Julisce ze Sparty, kam v lednu loňského roku přestoupil právě z Dukly. Hostování tak pro něj bylo jakýmsi návratem domů. V sobotu poprvé nastoupil v základní sestavě a pomohl Dukle k výhře nad Libercem.

Zápas s Libercem byl prvním utkáním, které jsi v této sezoně za Duklu odehrál v základní sestavě. Jak ses cítil?
Na začátku jsem se cítil pěkně unavený, protože jsme byli donuceni hodně bránit, Liberec hrál velmi dobře. Postupem času jsme se ale chytli a vytvořili jsme si šance, pak jsme získali vedení, které jsme ještě navýšili, a nakonec jsme i zvítězili. Myslím tedy, že moje premiéra v základu proběhla dobře.

Jak to vypadá s tvým zdravím?
Každý týden je mi lépe a lépe. Cítím, že mi roste kondice. Myslím, že pokud nastoupím proti Slovácku, budu na tom dobře, stejně jako proti Liberci, možná i o něco lépe. Moje rekonvalescence probíhala dostatečně dlouhou dobu, měl jsem chuť hrát už proti Ostravě, nakonec jsem šel na lavičku. Teď proti Liberci přišel ideální moment. Trenér nemohl použít některé hráče, na které spoléhá, takže jsem se dostal na hřiště od začátku já. Cítil jsem se dobře, měl jsem velkou radost z návratu do hry.

Užil sis zápas na Julisce?
Jasně, strašně, přišlo hodně fanoušků a byla dobrá atmosféra, ještě to krásné počasí. Líbilo se mi to.

Jak ses cítil po návratu do Dukly?
Velmi dobře, samozřejmě. Cítil jsem se vítaný, znovu jsem se setkal s kluky a trenéry, které jsem znal ze svého předchozího působení v Dukle. I díky tomu se tu cítím tak dobře. Doufám, že začnu střílet góly a pomůžu týmu k záchraně.

Bylo to pro tebe jako návrat domů?
Dá se to tak říct, prožil jsem zde šťastné časy. Je ale potřeba, abych já pomohl týmu v zápasech. Musím udělat pro Duklu to nejlepší, co umím.

Proč ses rozhodl odejít ze Sparty na hostování právě do Dukly?
Byla to pro mě logická možnost. Věděl jsem, že je tu hráčům věnována velká pozornost po kondiční a zdravotní stránce, že se tu můžu dostat do formy. Chtěl jsem se co nejdříve zdravotně srovnat a začít hrát, což jsem také řekl svému manažerovi. Klub jsem znal, byla to pro mě ta nejlepší varianta.

Mrzelo tě, že sis kvůli hostování nemohl zahrát proti Spartě?
Ano, trochu mě to mrzelo. Na Spartě už mám taky dobré kamarády a rád bych si proti nim zahrál. Vím ale, že taková je domluva klubů při hostování. Nebylo tedy co řešit.

Co očekáváš od zápasu se Slováckem?
Je těžké to odhadnout. Proti Liberci jsme uhráli důležitou výhru, která nám zvedla sebevědomí, a to je přesně to, co jsme potřebovali. Každý si teď věří trochu víc. Takže doufám, že proti Slovácku předvedeme ještě lepší fotbal, než doma s Libercem. Do konce sezony zbývá 6 kol a pro nás to bude velmi, velmi důležitý zápas. Potřebujeme dobrý výsledek.