clanek-1
  • Články mládež

  • 12.04.2018

Hráči Dukly v českém Future U-17 týmu.

Hráči Dukly David Kozel a Jakub Jeřábek byli v dubnu nominovaní do českého týmu Future U-17. Ten sehrál dva přátelské zápasy s Belgií, první v úterý 10. dubna, druhý ve čtvrtek 12. dubna. Oba zápasy se hrály v Praze.

Tým Future U-17 je výběrem hráčů, kteří mají talent a předpoklady pro to, stát se reprezentanty, ale vzhledem k biologickému vývoji zároveň určitý růstový handicap. Ve schématu mládežnických reprezentací jsou „Future“ týmy poměrně krátce, existují pro kategorie U-15, U-16 a U-17. Trenéři Fotbalové asociace ČR už s nimi ale pilně pracují, jednou z aktivit byl právě přátelský dvojzápas s Future U-17 týmem Belgie. Trenérem českého týmu Future U-17 je Radek Bejbl.

První zápas proběhl v Praze v úterý 10. dubna, Belgie zvítězila 1:0. Oba dukelští hráči nastoupili na závěrečných 15 minut, Kozel na pozici křídelního útočníka a Jeřábek na pozici stopera. Ve čtvrtečním zápase podlehli Češi Belgičanům velkým rozdílem 0:5, Belgie byla v utkání lepší v individuálních dovednostech i dynamice pohybu. Jakub Jeřábek i David Kozel byli v základní sestavě ve středu zálohy, Jeřábek se ve druhém poločase posunul na post stopera a odehrál celý zápas, Kozel byl vystřídán v 61. minutě.

U týmu Future U-17 působí jako pozorovatel trenér dukelského výběru U17 Tomáš Kulvajt, který je aktivní v tréninkovém procesu, pracuje na videorozborech a statistikách a pomáhá realizačnímu týmu. Působení svých svěřenců ohodnotil po druhém zápase: „David působil živějším dojmem a byl ve hře odvážný, měl dobré akce do ofenzivy, byl dravý v obou zápasech, předvedl jednu dobrou finální přihrávku v pěkné akci, ze které ale nakonec gól nebyl. Jeho výkon byl sympatický, hráč byl aktivní a přesný. Jakubů výkon působil nervóznějším dojmem, měl problém nabrat tempo hry. Pro oba hráče to byla první velmi cenná reprezentační zkušenost. Můžou si vzít spoustu podnětů do tréninku v klubu.“