clanek-1
  • WU13

  • 21.01.2018

WU13: V novém roce poprvé na fotbalové akci

Již dva týdny trénují hráčky WU13 a nyní se konečně dočkaly první fotbalové akce. V Radotíně se účastnily turnaje klučičích týmu, na kterém obsadily příjemné 5. místo, za nímž byly ukryty skvělé individuální i týmový výkon.

Rok 2018, další jízda jako na horské dráze čeká fotbalistky Dukly Praha. Vysoké počty na tréninku, s chutí a nasazením hrající holky, lépe to začít nemohlo. Nálada týmu se přenesla i na turnaj v hale, kde si kategorie WU13 zpestřila zimu. Do Radotína, kde pořádá turnaje FAAZ, se kromě dvou domácích celků vydali také soupeři z Mostu, Milína, Třebotova, Jinočan a Litoměřicka.


Ve skupině narazily naše holky na TJ Milín, FAAZ modré a Most. S Milínem to byl velmi pěkný úvod do turnaje, první branka, několik kombinačních akcí, ačkoliv nakonec soupeř otočil, potlesk byl na místě. Další dvě utkání jsme sehráli s pozdějšími finalisty turnaje, jejich dravost a agresivita byla vyšší úrovni, přesto holkám nelze opřít snahu. Radost však děvčata měla, v každém utkání se hned několikrát prosadila. Duklačky čekalo play-off o konečné 5. místo, nejdříve zápas s FAAZ červené a po napínavém průběhu a přestřílení soupeře i následné závěrečné utkání s Třebotovem-Choteč, proti nimž přišel nejlepší týmový výkon a krásná vítězná tečka na konec.

V turnaji nastoupily: Synovcová – Smetanová Mocová, Janoušková, Dostálová, Šebrlová, Šilhavá, Köhlerová, D’Agostino, Kanzelsbergerová

Jakub Kowolowski, trenér:
„První a poslední halovka v této zimě byla takovým bonusem, okořeněním fotbalových tréninků a zápasů venku. Turnaj byl na velmi malém prostoru v počtu 5+1, přesto ho hodnotím jako zajímavý. Menší prostor nám ukázal nové situace na hřišti, jak je třeba rychle pracovat s míčem. Moc chválím holky, dnes to byl turnaj po všech stránkách, jak má být. Jednou jste nahoře, jednou dole, zasmějete se, zahrajete si a hlavně ho zakončíte pozitivně, dobrým výkonem, výhrou a pěknými góly.“