clanek-1
  • Rozhovory

  • 14.11.2017

Mustedanagič: Chci hrát hlavně v Dukle, pak můžu sbírat minuty i v reprezentaci

Zinedin Mustedanagič je v současné době jediný hráč Dukly, který pravidelně nastupuje za svůj národní tým, konkrétně za mužstvo Bosny a Hercegoviny do 21 let. To udělalo minulý pátek významný krok k účasti na EURO do 21 let v roce 2019: Porazilo soupeře z Walesu jednoznačně 4:0.

Zinedine, nad Walesem jste vyhráli jednoznačným výsledkem 4:0, jak zápas vypadal?
Hráli jsme opravdu dobře, myslím, že na začátku to bylo vyrovnané, ale pak jsme byli lepším týmem. Nastříleli jsme hodně gólů a zvládli jsme i konec zápasu, což je vždy důležité, cítím velkou spokojenost.

Minule jste vstřelili tři góly Portugalsku, teď v pátek čtyři góly Walesu, jsi překvapen z vaší produktivity?
Padá nám to tam, zaplať pánbůh. Doufám jen, že se nás to bude držet i v dalších zápasech a že díky tomu postoupíme ze skupiny. A taky bych se rád prosadil i já (směje se).

Jaký to byl zápas pro tebe osobně?
Já jsem odehrál posledních deset minut, podobně jako při minulém reprezentačním zápase proti Portugalsku. Šel jsem na hřiště už za stavu 4:0, takže jsem se na žádné akci nepodílel. Důležitý je ale týmový úspěch, a ten se nám povedl.

Myslíš, že se tvoje minutáž v zápasech národního týmu bude postupně zvyšovat?
Doufám, že budu hrát hlavně v Dukle, protože to je pro mě největší škola. Díky tomu bych pak mohl pravidelně nastupovat a sbírat minuty i v reprezentaci.

Jaké další zápasy máte s reprezentací Bosny a Hercegoviny U21 na programu?
Další dva zápasy nás čekají v březnu, budeme hrát opět proti Walesu a taky proti Lichtenštejnsku. Doufám, že to zvládneme a že na konci kvalifikačního cyklu oslavíme postup na EURO v Itálii a San Marinu.