clanek-1
  • A-tým

  • 05.07.2017

Dukla Perleťový pohár nezískala

Perleťového poháru v Žirovnicích se zúčastnila 3 mužstva. Za krásného počasí se před čtyřmi stovkami diváků kromě Dukly představily týmy Jihlavy a slovenského Prešova. Utkání byla hrána na 2 krát 40 minut.

FK Dukla Praha – 1. FC Tatran Prešov 1:1, po pen. 6:5

Branky: 66. Kozel, rozh. pen. Kozel – 22. Kralovič

Sestava Dukly: Hruška – Douděra, Kušnír (K), Ostojič, Preisler – Tetour, Kozel, Bilovský – Schranz, Brabenec, Kovaľ (71. Brejcha) 

Prvním soupeřem Dukly byl tým ze Slovenska. Ve 22. minutě napřáhl zpoza vápna Richard Kralovič ke střele, která doplachtila přesně do šibenice Hruškovy brány a poslal tak Prešov do vedení. V první půli měl nejblíže k vyrovnání Frederik Bilovský, který se povedenou individuální akcí zbavil tří protihráčů, ale v závěrečný moment se mu míč zamotal mezi nohy a do sítě jej poslat nedokázal.

Po změně stran se ve velké příležitosti ocitl nabíhající Preisler, jenže nedokázal hlavou trefit míč ideálně a soupeřova gólmana tak neohrozil. Vyrovnání se pražský tým dočkal v 66. minutě. DANIEL KOZEL si na okraji šestnáctky zpracoval Kovaľovu přihrávku a následně vypálil. Střela byla tečována jedním z bránících hráčů a obloukem se snesla až za záda bezmocného Taliana. V předposlední minutě zápasu kopali hráči Prešova pokutový kop. Dupkalovu střelu však Hruška vyrazil.

Zápas dospěl do penaltového rozstřelu. Ten rozhodl až v osmé sérii DANIEL KOZEL a přisoudil tak Dukle z prvního zápasu vítězství.

FK Dukla Praha – FC Vysočina Jihlava

Branky: 9. Podaný, 15. Mustedanagić – 14. Klíma, 41. Šimek (vla.), 53. Rabušic (pen.)

Sestava Dukly: Rada – Brandner, Jiránek, Šimek, Podaný - Hanousek, Brejcha, Mustedanagič - Vlček, Holenda, Djuranovič (68. Kozel)

Ve druhém utkání byla soupeřem „místní“ Vysočina Jihlava. Hned v 9. minutě se ujala vedení Dukla. JAKUB PODANÝ se kousek za vápnem odhodlal ke střele a ta skočila až v síti jihlavského gólmana. Soupeř odpověděl po 5 minutách. Klíma si zpracoval míč na prsa, nechal jej dopadnout na zem a poté tvrdou střelou pod břevno vyrovnal. Divoký začátek utkání však pokračoval. ZINEDIN MUSTEDANAGIČ se postaral o znovunabytí vedení fantastickou střelu z 25 metrů, která zapadla k tyči Rakovanovy brány.

V úvodní minutě druhé půle došlo k nedorozumění mezi Šimkem a Radou. Prvně jmenovaný poslal malou domu nešťastně až do branky. V 52. minutě zahrávali Jihlavští penaltu po ruce Marka Hanouska. K míči se postavil Michael Rabušic a svůj pokus umístil k pravé tyči, čímž překonal Radu v dukelské bráně. 

Celkové slaví Vysočina Jihlava. Druhé místo obsadili hráči Prešova a Dukla si odváží bronz.