clanek-1
  • WU9

  • 24.05.2017

Velmi úspěšný turnaj základních škol dívek

FK Dukla Praha v rámci doprovodných akcí ME fotbalistek do 17 let uspořádala další úspěšný turnaj základních škol v dívčím fotbale. Turnaj se konal pod širým nebem na umělé trávě s krásným výhledem na pražské Hradčany. Dívky, které se turnaje účastnily, byly většinou úplné začátečnice, avšak svojí bojovností a odvahou by mohly směle konkurovat fotbalistkám týmu A FK Dukla Praha ženy.

Turnaj se konal druhou květnovou neděli a byl určen primárně pro dívky 1. a 2. tříd základních škol. Velkou změnou oproti minulému turnaji byla práce realizačního týmu, kdy dívky byly zvané na akci našimi trenéry přímo ve vyučovacích hodinách. Věříme, že právě proto se na akci přihlásilo velké množství škol (ZŠ Bílá, ZŠ Na Dlouhém Lánu, ZŠ Suchdol, ZŠ Emy Destinové, ale i mimopražské, a to základní školy Holubice, Hostivice a Roztoky). Proto největší starostí organizátorů bylo nedělní počasí, které slibovalo jak tropické slunce, tak riziko silných bouřek. Bylo tedy nutné připravit i krytou halu, což se nakonec ukázalo jako správné rozhodnutí.

Úderem 10. hodiny se u vstupní brány Julisky na dívky doslova vrhli maskoti Dukly a Pražského fotbalového svazu. Pod jejich záštitou se akce také konala a rozptýlili tak poslední obavy před turnajem. Vzhledem k tomu, že ne všem školám se podařilo zajistit stejný počet hráček, organizátoři rozdělili dívky do šesti vyrovnaných týmů. Sedmým týmem byl jako v minulém ročníku tým dívek z Dukly. „Duklačky“ se turnaje účastnily v nesoutěžním kole a jejich odměnou byla možnost ukázat soupeřkám naučené kličky a přihrávky a užít si zaslouženého potlesku plných ochozů přihlížejících rodičů.

Pro hráčky byl nachystán i doprovodný program, například opičí dráha nebo ukázka z tréninku „Duklaček“. Avšak největší radost měly všechny dívky ze vzácné návštěvy profesionálních fotbalistek, Lenky Dolejšové a Kristíny Košíkové, které ochotně rozdávaly podpisy. Dívky si nechaly podepisovat kopačky, kartičky, ale i třeba nohy, ruce, tváře :)

Ke konci turnaje většina přítomných rodičů hleděla s obavami na pražské Dejvice a bouřky, které se na Julisku začaly tlačit ze třech stran, a tak vyhlášení vítězů, předání pohárů, medailí a hodnotných cen proběhlo již v kryté hale.

V dalších dnech si přišly některé hráčky i jejich kamarádky vyzkoušet celý fotbalový trénink a to je pro nás velká odměna a utvrzení, že fotbal dívky baví!.