clanek-1
  • Rozhovory

  • 07.01.2015

Luboš Kozel: V plánu je příchod maximálně dvou nových hráčů

Mužstvo má oproti podzimu celé pohromadě, kromě dlouhodobě zraněného Néstora a dočasného zranění kotníku J.-D. Beauguela. Co se týče pohybu v kádru, plánuje příchod maximálně dvou hráčů. "Chceme obsadit především post stopera a útočníka," říká.

V jakém stavu je mužstvo v půlce prvního tréninkového týdne?
Z hlediska připravenosti je ve velmi dobrém stavu, to ukázaly i sobotní testy. Z hlediska personálního je proti podzimu pohromadě celý kádr kromě Néstora, který je na půl roku mimo a Davida Beauguela, který si poranil kotník v přátelském utkání v prosinci natolik, že budeme rádi, když stihne začátek ligy.

K žádným změnám zatím v kádru nedošlo, plánujete v následujícím měsíci někoho přivést?
Zatím ne, ale to neznamená, že k nějakým nedojde, ale určitě nebudou tak razantní jako v létě. Takže teď jestli někdo přijde, tak to budou maximálně dva hráči. Chceme obsadit především post stopera a útočníka. Ale zatím není nic v takové fázi, abych mohl jmenovat.

Jak jsi spokojen po půl roce s prací mužstva po takové letní obměně?
Většina hráčů už během podzimu dokázala, že mužstvu mají co dát a týmu pomohli. Některým trvá adaptace trochu déle, je možné, že se v tom počtu nemusíte do nějakého hráče trefit, což vždycky někdy je, ale já si myslím, že se ta obměna více méně povedla a ten propad výkonnosti nebyl zas takový, jako by tomu bylo, když mužstvo začíná úplně nově.

Mužstvo máš poměrně mladé, je tam cítit ta mladá krev?
Určitě je živější a pohyblivější. Ale když je to mužstvo nové, tak ta výkonnost není tak vyrovnaná a to se na nás během podzimu poměrně projevilo. Jeden zápas jsme odehráli dobře, následující jsme prohráli výrazně. Naštěstí mají hráči v sobě tu pracovitost a charakter, dokázali se z toho oklepat a následující utkání po těch propadácích vyhrát. Takže my se musíme snažit, aby si to mužstvo sedalo čím dál víc a výkonnost se stabilizovala.

Jak bude probíhat zimní příprava?
V lednu jsme tady, trénujeme střídavě na hřištích na Mikulce, na Julisce a ve Zbuzanech v hale. Hrajeme Tipsport ligu a čekají nás dvě přátelská utkání se Žilinou a Slovanem Bratislava. A finální fáze přípravy bude na Kypru, kde bychom měli být od 3. do 12. února a sehrát tři utkání. Generálka by měla být s VMFD Žalgiris Vilnius (Litva, pozn. red.), v jednání jsou Čukarički Bělehrad a ve stejném termínu tam jsou i korejská mužstva. Zatím jsme vždy odehráli tři kvalitní utkání, doufám, že tomu tentokrát nebude jinak. 

Jak moc je komplikované pendlování mezi třemi hřišti?
Tak bohužel nejsme Sparta a podobné kluby, které mají podmínky nesrovnatelně lepší, ale my jsme na to zvyklí i z těch předcházejících zim a pokud je ta zima takováhle, tak se to vydržet dá.

A jaké jsou plány a cíle pro jaro?
Já si myslím, že kromě těch prvních třech mančaftů si každý přeje, aby neměl problémy se záchranou, protože liga je velice vyrovnaná. Od 5. do 15. místa to je v sedmi bodech, což není zas tolik. Naším cílem bude do jarní sezony dobře vstoupit, protože nám los nadělil Brno a pak Liberec, což jsou mužstva, která jsou asi nejvíc namočená do boje o záchranu a následně máme Spartu a Plzeň, takže ono po těch čtyřech kolech to může hodně napovědět.