clanek-1
  • Rozhovory

  • 07.01.2015

Patrik Gedeon: Chtěl bych být nejstarším hráčem v lize

Na zimní přípravu se kapitán Patrik Gedeon, který oslaví své 40. narozeniny 19. července, těší stále méně. Přesto jeho motivace do jara a dalších ročníků je jasná. "Chtěl bych se stát nejstarším hráčem ligy," uvedl po tréninku.

Patriku, kolikátá to je pro tebe zimní příprava?
Podle mě to bude už přes dvacet, ale musím říct, že letos jsem se na ni netěšil. Věk už se asi nedá ošálit a už se mi sem, abych řekl pravdu, jet nechtělo. Musím se k tomu čím dál víc nutit. Dřív jsem se na přípravu těšil, ale tenhle rok to je s velkým sebezapřením, ale jsem tady. (smích)

Máš nějaké úlevy?
Žádné úlevy nemám, od soboty jedu s klukama každý trénink, protože si myslím, že to potom budu potřebovat.

Ale není to tvá poslední příprava?
To vůbec nevím. Mám do léta smlouvu, a co bude dál, budeme řešit teď během ledna. Ale chtěl bych mít motivaci být v lize nejstarším hráčem.

Takže bys chtěl překonat Josefa Bicana?  (Josef Bican dokončil svůj poslední ligový ročník ve věku 42 let, pozn. redakce) 
To záleží na vedení Dukly. Já bych hrát chtěl, ať už to bude na úrovni první ligy nebo nižší soutěže. Já těch možností moc nemám, mám tam Most anebo Chomutov, takže na stará kolena, bych se tam vrátil, ale teď to není aktuální.

To každý den dojíždíš na tréninky?
Každý den cestuji z Chomutova. Teď je tam dobrá cesta, zima není krutá, dodržuji normálně předpisy, tak je to něco přes hodinku.

Těšíš se do tepla na soustředění?
Já jsem zvědavej, jestli to do té doby přežiju, protože se letí až někdy 3. února. Moc se na to těším, protože ty moje svaly potřebují teplo a dělá jim to dobře.

Jaká bude podle tebe tvá role v jarní části sezony?
Tak já už na podzim nebyl žádným stavebním kamenem, to byl Lukáš Štetina, Jakub Považanec a J.-D. Beauguel. Já tu roli budu mít už jinou. Chtěl bych hrát, ale už musím trošku podřídit své cíle týmu. Určitě chci, abychom vyhrávali a nedostali se do nějakého pásma, ve kterém bychom být nechtěli.