clanek-1
  • Rozhovory

  • 03.01.2015

Róbert Kovaľ: Nemůžu se dočkat začátku přípravy

Po zranění kolene, které utrpěl v utkání s Jabloncem 13. dubna loňského roku, se vrací dvacetiletý záložník zpět do plného tréninkového zatížení. První vstupní prověrkou byly sobotní zátěžové testy, kde na Róberta čekala první zkušenost s u hráčů nepopulárním "běhátkem".

Vracíš se po dlouhodobém zranění, jak se cítíš?

Cítím se fit. Myslím si, že je koleno připravené na zátěž a proto bych chtěl poděkovat všem, kteří mi pomohli, hlavně kondičnímu trenérovi Tondovi Čepkovi a masérovi Radkovi Havalovi, kteří se mi věnovali každý den.

Svůj návrat do tréninku jsi zahájil na testech, jaké to bylo?
Kromě "běhátka" (běhací pás, test vytrvalosti, pozn. red.) jsem testy už v minulosti absolvoval, takže jsem věděl o co jde a šlo to v pohodě. Ale přiznám se, že testy nemám moc v oblibě. (smích)

Takže sis "běhátko" vyzkoušel poprvé, jak to šlo a jak moc to bylo náročné?
Před "běhátkem" jsem si říkal čas, s kterým bych byl spokojený, ale toho se mi nepodařilo docílit, takže to mohlo být lepší. Náročné to bylo dost.

Zařadí se "běhátko" mezi tvé oblíbené disciplíny?
Určitě mám oblíbenější disciplíny než "běhátko". (smích)

Jak jsi strávil dovolenou po sportovní stránce?
Snažil jsem se každý den něco dělat, s bývalými spoluhráči jsme si byli zahrát tenis, badminton, squash, nohejbal a volejbal. Takže už byli i rádi, že jedu zpět do Prahy, protože jsem všechno vyhrával. (smích)

Těšíš se zpět do plného tréninkového procesu?
Těším se velmi. Tréninky s plnou zátěží mi už chybí a proto se už nemůžu dočkat začátku přípravy (tréninkový proces začíná v pondělí 5. ledna, pozn. red.).

Jaký si dáváš cíl do nadcházejícího půlroku?
Chtěl bych odehrát co nejvíce minut a když se dostanu na hřiště, budu chtít bý s mužstvem úspěšný. Přesto vím, že mě ještě čeká tvrdá práce.

Související články: