clanek-1
  • A-tým

  • 20.04.2017

25. kolo ePojisteni.cz ligy otevřeme už zítra na Julisce s Jihlavou

V pátek 21. dubna hostí dejvický stadion duel mezi Duklou Praha a Vysočinou Jihlava. Zápas bude zahájen v 18.00 hodin. Utkání vysílá O2 Sport.

Jihlava hraje v těchto dnech o holé přežití v lize. Se ziskem 20 bodů je na 15. příčce tabulky, ale na první nesestupovou pozici ztrácí pouhý bod.

Velký úspěch zažila o minulém víkendu, kdy na domácím hřišti porazila Spartu 1:0. „Hráli velmi koncentrovaně, odhodlaně. Spartu jsem v té gólové situaci nepoznával, nabídla jim snadnou příležitost a oni ji skvěle využili,“ uvedl trenér Jaroslav Hynek.

Výhra nad Spartou přišla po výměně trenéra, kdy se do čela týmu za Michala Bílka postavil Josef Jinoch. Cíl této změny byl jasný, pozvednout psychiku hráčů a pokusit se udržet příslušnost v nejvyšší soutěži.

Jak současný tým vidí trenér Hynek? „Jihlava má ve svém týmu hráče, kteří dokážou u soupeře vycítit každé polevení a trestat. Je třeba se maximálně koncentrovat, jít za svou hrou a být v ní efektivní.“

V devíti prvoligových zápasech oba páteční soupeři dvakrát zvítězili a pětkrát se rozešli smírně. Z hlediska statistiky tak jde o vyrovnanou bilanci. Pojďme tak povzbudit náš tým za důležitými body v pátek v 18.00 hodin na Julisku!

Utkání bude dozorovat Jan Jílek, jeho asistenti budou Jiří Kříž a Pavel Vlasjuk. Čtvrtým rozhodčím je Ondřej Berka. Delegáti: Miroslav Liba a Václav Andrejs.

Poslední utkání soupeře

FC Vysočina Jihlava – AC Sparta Praha 1:0 (0:0)

Branka: 47. Ikaunieks.
Rozhodčí: Marek – Mokrusch, Antoníček.
ŽK: Karavejev, Vácha, Šural (všichni Sparta).
Diváci: 4101.

FC Vysočina Jihlava: Hanuš – Vaculík, Krejčí, Rosa (11. Zoubele), Urdinov – Fulnek, Štěpánek, Hronek, Batioja (90. Popovič) - Dvořák, Ikaunieks (79. Rabušic). Trenér: Jinoch.

AC Sparta Praha: Koubek – Karavajev, Holek, Mareček, M. Kadlec – Vácha, Sáček – Šural, Lafata, Konaté (75. Holzer) - Pulkrab (46. Zahustel). Trenér: Rada.

Poslední vzájemné utkání

FC Vysočina Jihlava – FK Dukla Praha 1:1 (1:0)

Branky: 38. Zoubele - 71. Olayinka.
Rozhodčí: Berka – Kotalík, Černý.
ŽK: Tetour (Dukla).
Diváků: 2 903.

FC Vysočina Jihlava: Hanuš – Tlustý, Krejčí, Rosa, Urdinov – Štěpánek (81. Dvořák), Urblík – Vaculík (69. Ikaunieks), Hronek, Zoubele – Rabušic (90. Vitásek). Trenér: Bílek.

FK Dukla Praha: Rada – Miloševič, Štetina, Bezpalec, Preisler – Hanousek, Tetour, Považanec (88. Šimůnek) - Juroška (69. Čajič), Albiach, Olayinka (80. Beauguel). Trenér: Hynek.